Acasă » Petrol și Gaze » Europa, principala destinație pentru LNG din SUA, pentru a doua lună consecutiv

Europa, principala destinație pentru LNG din SUA, pentru a doua lună consecutiv

2 februarie 2022
Import-Export
Energynomics

Europa a rămas luna trecută principala destinaţie pentru livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) din SUA, potrivit datelor Refinitiv, depăşind exporturile către Asia pentru a doua lună consecutiv, transmite Reuters.

Aproximativ două treimi din volumele de LNG din SUA au mers în ianuarie spre Europa, faţă de aproximativ 61% în decembrie, când cererea şi preţurile ridicate din Europa au dus la un nivel record al exporturilor de gaze naturale lichefiate din SUA, conform Refinitiv.

În ambele luni, reducerea furnizării a dus la majorarea cererii, astfel încât a fost modificată destinaţia navelor care transportă LNG. Escaladarea tensiunilor din Ucraina a scos în evidenţă dependenţa Europei de gazele naturale din Rusia, determinându-i pe cumpărători să facă achiziţii din alte surse.

Luna trecută, gazele naturale lichefiate s-au tranzacţionat în Europa la aproximativ 30 dolari pentru un milion BTU (mmBtu – unitate termală – echivalentul arderii a 2,83 metri cubi de gaze naturale – n.r.) din cauza tensiunilor geopolitice, potrivit Agerpres.

Săptămâna aceasta, gazele naturale lichefiate s-au tranzacţionat la aproximativ 27,59 dolari pentru un milion BTU, sub nivelul de 29,12 dolari pentru un milion BTU din Asia, conform datelor Rystad Energy.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *