Acasă » Interes general » Parlamentul a decis că BNR e obligată să aducă în țară rezerva de aur

Parlamentul a decis că BNR e obligată să aducă în țară rezerva de aur

25 aprilie 2019
Interes general
Energynomics

Majoritatea PSD-ALDE a adoptat, miercuri, prin vot final în Camera Deputaților, proiectul de lege, inițiat de președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae, prin care Banca Națională a României este obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur ținută în Londra, la Banca Angliei, conform profit.ro.

Votul a fost dat cu câteva ore înainte ca Guvernul să adopte actul prin care avertizează Parlamentul și liderul PSD că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să aibă acordul Băncii Centrale Europene (BCE).

Anterior, atât Consiliul Legislativ, cât și BNR au avertizat că o astfel de modificare a statului BNR are nevoie de avizul respectiv. Proiectul de lege nu a fost votat de partidele de opoziție și nici de UDMR, care a reclamat că nu s-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei astfel de măsuri. Reprezentanții ALDE au susținut că nu doreau să voteze proiectul, dar văzând atitudinea opoziției și a UDMR, s-au decis să susțină proiectul. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie însă promulgat de președintele Iohannis.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *