Acasă » Petrol și Gaze » Depogaz: Stocurile obligatorii de gaze naturale trebuie să crească

Depogaz: Stocurile obligatorii de gaze naturale trebuie să crească

25 aprilie 2019
Petrol și Gaze
Energynomics

Stocurile obligatorii de gaze naturale cresc şi în acest an, după o creştere care a avut loc şi în anul precedent şi, potrivit oficialilor Depogaz, ele trebuie să crească şi mai mult pentru a acoperi necesarul de consum al ţării în sezonul rece.

“În ultimii doi ani a fost înregistrată o creștere a obligației privind înmagazinarea de gaze naturale în depozite, în momentul de față ea acoperind aproximativ 70% din capacitatea de stocare la nivelul României. Pentru acoperirea necesarului de gaze naturale din sezonul rece stocurile din depozite ar trebui să se situeze la minimum 90% din capacitatea de stocare a României , care este în momentul de față de aproximativ 3.070 milioane mc”, a declarat președintele CA al Depogaz, Bogdan Stănescu, pentru e-nergia.ro.

Furnizorii de gaze naturale trebuie să aibă stocuri cumulate de gaze de 23,5 milioane MWh, până la sfârşitul acestei luni, potrivit unei decizii a ANRE, aprobată recent. Stocul este cu circa 10% mai mare decât cel pentru iarna trecută. Şi anul trecut, stocurile stabilite de ANRE au fost mai mari cu 14% faţă de iarna 2017-2018.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *