Acasă » Petrol și Gaze » BRM discută cu o contraparte centrală externă un parteneriat pentru introducerea instrumentelor sofisticate

BRM discută cu o contraparte centrală externă un parteneriat pentru introducerea instrumentelor sofisticate

25 aprilie 2019
Interes general
Bogdan Tudorache

În timp ce OPCOM caută să se privatizeze și să preia serviciul de contraparte centrală de la entitatea ce urmează a fi constituită de către Bursa de Valori din București (BVB), Bursa Română de Mărfuri (BRM) negociază de ceva vreme cu o entitate externă, pentru a putea introduce împreună contracte de tranzacționare garantate prin contraparte centrală ceva mai rapid, a declarat, pentru energynomics.ro, Septiumiu Stoica, președinte AGA al BRM.

BRM a renunțat la discuțiile cu Keler (din Budapesta) și negociază în prezent cu altă mare entitate financiară europeană. Odată discuțiile finalizate, BRM ar putea lansa derivate pe gaze în România în maximum câteva luni, ne-a explicat Septimiu Stoica.

”Evident, dacă BVB ar constitui mai rapid o contraparte centrală, și BRM ar putea să se asocieze la proiect”, a spus Stoica. ”Constituirea unei astfel de entități necesită însă aprobări și proceduri birocratice care vor mai întârzia, însă, procesul de intrare in funcțiune.

Între timp, BRM speră că va lansa instrumentele derivate de care piața gazelor are foarte mult nevoie”, a mai menționat Stoica.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *