Acasă » Petrol și Gaze » Ovidiu Irimieș preia conducerea Oscar Downstream, pentru diversificare şi extindere

Ovidiu Irimieș preia conducerea Oscar Downstream, pentru diversificare şi extindere

5 iulie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Noul director general preia conducerea Oscar Downstream într-un moment aniversar. Pe 15 iunie 2016,  compania a sărbătorit 15 ani de activitate. Ovidiu Irimieş va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune în practică strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu și lung, în urma investițiilor recente în infrastructura logistică.

Având o experiență considerabilă în industria de petrol și gaze acumulată din 1999 până în prezent prin prisma rolurilor de management în vânzări, aprovizionare și logistică în companii ca Shell Romania, MOL Romania și MOL Group, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare și extindere a operațiunilor comerciale și logistice atât în România cât și în tări din CEE. Cunoștințele avansate despre industria țițeiului și gazelor din perspective operaționale și strategice sunt susținute de un certificat de management în petrol și gaze obținut la Thunderbird School of Global Management și o diplomă în management financiar al ACCA Glasgow. Născut în anul 1972 în Cluj Napoca, Ovidiu Irimieș este licențiat în electronică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Provocarea principală a acestui rol constă în implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizaționale care să rezide în ansamblul valorilor, așteptărilor și viziunii companiei, cu accent pe managementul performanței. În noua formulă, guvernanța corporativă este de asemenea privită ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizația să îşi crească performanţele economice şi competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca având extraordinare abilități de management și leadership. Am toată încrederea că va reuși cu succes să consolideze echipa Oscar Downstream și împreună să atingem orizonturi noi și performanțe notabile”, declară Alin Niculae, proprietarul afacerii.

La 15 ani de la înființare, compania are ca segmente principale de activitate distribuția clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în rețeaua proprie de stații și distribuția de carburanți printr-o rețea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național. Ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vânzărilor en-gros 20%. Totalul volumelor vândute in ultimii ani au crescut și își păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final, în timp ce vânzările făcute prin licitații publice au scăzut sub 10%. Pe fundalul acestor creșteri, cifra de afaceri a avut totuși o ușoară scădere ajungând la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuaților prețului carburantilor și a introducerii supra-accizei în 2014.

OD Ovidiu I

„Potențialul Oscar Downstream este extraordinar. Având o bază solidă consolidată în ultimii 3 ani de infrastructura logistică, compania își asumă obiective ambițioase prin programe de dezvoltare ce urmăresc 4 direcții strategice, respectiv vânzări de 800.000 t, 35 mil Euro EBITDA, diversificare în retail și extindere regională. Penetrarea segmentului de retail, punând accent pe comportamentul de cumpărare al consumatorului final așa cum suntem obișnuiți să o facem din B2B, este un moment mult așteptat atât de către noi cât și de către clienți pentru care suntem deja pregătiți din punct de vedere logistic. Ne propunem să atingem și pe acest segment o cotă de piață semnificativă în următorii 5 ani, atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin preluarea de stații white și, de ce nu, a unei rețele existente.

Relația cu angajații, responsabilizarea acestora față de companie, crearea unui mediu de lucru plăcut și motivațional, identificarea potențialului și evoluția profesională, sunt de asemenea elemente pe care le consider esențiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu încrederea că împreună vom reuşi să atingem următorul nivel de dezvoltare și să ne îndeplinim obiectivele strategice asumate. Îmi doresc ca alături de mine echipa Oscar să ajungă să fie recunoscută ca fiind cea mai performantă din industrie. Ne vom evalua atât prin rezultatele operaționale, cât și prin măsura în care promovăm și atragem talent, atât din cadrul organizației, cât și din exteriorul acesteia”, declară noul CEO Oscar Downstream, la început de mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *