Acasă » Uncategorized » Ovidiu Demetrescu: Nu există o strategie naţională în care să punem accentul pe electromobilitate

Ovidiu Demetrescu: Nu există o strategie naţională în care să punem accentul pe electromobilitate

14 martie 2019
Interes general
energynomics

Înainte de realizarea unui program naţional pentru automobilul electric, România ar trebui să se axeze pe mobilitatea urbană, susține Ovidiu Demetrescu.

„În acest moment avem nişte frânturi de programe. Sunt unele companii care se uită punctual la acest aspect. Vorbim de eforturi punctuale ale companiilor din diverse domenii de activitate – retaileri, companii energetice, furnizori de carburanţi, furnizori de soluţii, distribuitorii de energie electrică”, spune Demetrescu, citat de Bursa.

”În primul rând, eu aş vedea realizarea unei mobilităţi urbane, pentru că în oraş, în orice zi, parcurgi mai puţin de 100 de km şi te poţi descurca cu o încărcare sau un plin de baterie chiar şi pentru modele de maşini full electric cu autonomie de până la 150 km”, a mai spus Demetrescu.

”Nu putem să fim electromobili doar în oraşe, dar în momentul în care vom crea presiune dinspre polii de influenţă majoră care sunt oraşele mari, dacă am început să schimbăm profilul de consum şi începem să ne îndreptăm către zona electrică, atunci va veni presiunea de la consumatori pentru montarea staţiilor de încărcare şi în ţară. În momentul în care operatorii vor vedea crescând numărul de automobile electrice sau hibride cu plug-in, atunci aceştia vor spune că are sens să dezvolte reţeaua, dar dacă avem doar 50 de maşini nu avem masă critică pentru dezvoltarea unei reţele”, a mai spus expertul în energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *