Acasă » Uncategorized » Opoziția cere reglementarea de urgență a noțiunii de consumator vulnerabil

Opoziția cere reglementarea de urgență a noțiunii de consumator vulnerabil

10 august 2021
Uncategorized
Gabriel Avăcăriței

Bogdan Tudorache

Partidul Social Democrat a revenit luni cu solicitarea ca partidele din coaliţia de guvernare să adopte ”urgent” o soluţie pentru protecţia consumatorilor vulnerabili, având în vedere creşterea “galopantă” a tarifelor la energie şi gaze naturale.

Conform calendarului agreat în prezent, chiar dacă va fi reglementată, introducerea subvențiilor pentru consumatorii vulnerabili va avea loc abia din 2022.

De fapt, introducerea noțiunii de consumator vulnerabil a fost un subiect evitat de guvernele anterioare, fiind o măsură nepopulară care ar genera pierderi de voturi, întrucât în prezent primesc subvenții și categorii de oameni cu venituri mari, care nu se vor mai încadra la capitolul subvenții conform noii legiferări.

“Partidul Social Democrat revine cu solicitarea ca partidele din Coaliția de guvernare să adopte urgent o soluție pentru protecția consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face față creșterii galopante a tarifelor la energie și gaze naturale. Declarația ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre necesitatea unei reglementări mai rapide, până la finalul anului, a Legii consumatorului vulnerabil confirmă ceea ce PSD a arătat cu mai mult timp în urmă, când a solicitat o sesiune extraordinară la Camera Deputaților pentru amendarea și adoptarea în regim de urgență a acestui act normativ.

PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliția PNL-USR-Plus-UDMR are și varianta unei ordonanțe de urgență care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creșterii necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale și pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece”, se arată într-un comunicat PSD, citat de financialintelligence.ro.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *