Acasă » Electricitate » OPCOM: OPEED-urile și OTS-urile asigură cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice

OPCOM: OPEED-urile și OTS-urile asigură cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice

8 aprilie 2020
Distribuţie
Energynomics

Bogdan Tudorache

Prioritatea zero pentru operatorii desemnați de energie electrică (OPEED) și operatorii de sistem (OTS) este aceea de a proteja sănătatea personalului lor, asigurând, în același timp, continuitatea tuturor operațiunilor în cadrul cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC) și a piețelor intrazilnice (SIDC), a anunțat operatorul pieței de electricitate OPCOM.

”În ceea ce privește cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice, au fost adoptate mai multe măsuri pentru a asigura stabilitatea operațiunilor. Acestea includ separarea fizică în cadrul echipelor operative respective și asigurarea posibilității ca OPEED-urile să ruleze sesiunile de licitație pe piața pentru ziua următoare și intrazilnică de la distanță. Mai multe părți SDAC și SIDC au decis să stopeze modificările în mediul de producție. Pentru detalii cu privire la aceste măsuri, vă rugăm să contactați fiecare OTS și OPEED individual.

”Deși situația pandemiei COVID-19 se schimbă de la o zi la alta, SDAC și SIDC nu se așteaptă la un impact semnificativ asupra capacităților proprii de a opera piețele cuplate relevante, respectiv piața pentru ziua următoare și piața intrazilnică în circumstanțele actuale”, a mai transmis OPCOM.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *