Acasă » Interes general » Mediu » Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB pentru încărcarea vehiculelor electrice și clădiri inteligente

Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB pentru încărcarea vehiculelor electrice și clădiri inteligente

1 martie 2023
Electricitate
Bogdan Tudorache

Olimpia Parking, cea mai mare parcare privată care deservește Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, este primul serviciu de parcare din România care a implementat tehnologie ABB de ultimă generație pentru automatizarea clădirii și pentru încărcarea vehiculelor electrice. Olimpia Parking oferă clienților săi o serie de facilități  pentru o parcare sigură, convenabilă și ușoară, alături de soluțiile ABB implementate care îmbunătățesc experiența utilizatorilor și acreditările de mediu ale companiei.

Instalarea tehnologiei de încărcare ABB E-mobility de ultimă generație transformă Olimpia Parking în prima parcare din România capabilă să ofere condiții premium pentru mașinile electrice și hibride. ABB E-mobilty a furnizat 36 de stații de încărcare Terra AC 22kW și o stație de încărcare rapidă Terra 94 CJ 90kW DC, toate beneficiind de conectivitate la cloud prin ABB ChargerSync care permite configurarea de la distanță, monitorizarea, gestionarea sarcinii și actualizările software, reducând astfel la minimum nevoia de intervenție la fața locului și maximizând timpul de funcționare și eficiența.

Instalarea echipamentelor, realizată în strânsă colaborare cu compania IOT Solutions, conferă în prezent parcării Olimpia Parking cea mai mare capacitate de încărcare a vehiculelor electrice instalată într-o singură locație din România.

Olimpia Parking oferă până la 1.500 de locuri de parcare și beneficiază de iluminare inteligentă datorită sistemului ABB de automatizare a clădirii ABB i-bus KNX. Format din peste 126 de senzori conectați la o rețea de lămpi tip LED, sistemul asigură o gestionare adecvată a puterii și o intensitate optimă a luminii în toate zonele.

Pentru a atinge o astfel de precizie au fost instalate 32 de module dimabile cu 8 canale fiecare pentru control 1-10V, împreună cu senzori de mișcare, 4 controlere logice și 5 alimentatoare ABB i-bus KNX. Adoptarea soluției ABB i-bus KNX a condus la o reducere a consumului de energie electrică de peste 80%, comparativ cu designul clasic inițial.

„Am ales soluțiile de încărcare pentru vehicule electrice de la ABB pentru că acestea vin complet echipate cu toate sistemele de protecție integrate pentru scurtcircuit, supratensiune, pierderea legăturii la pământ etc. Ele pot fi conectate prin cablu dar si prin Wi-Fi la internet, au conexiune Bluetooth integrată, dar si control integrat GSM, RFID. În plus, software-ul pus la dispoziție de ABB se potrivește perfect cerințelor noastre. Cu stațiile de încărcare ABB poți echilibra sarcina în rețea și poți realiza un management foarte bun al utilizatorilor”, a declarat Adrian Micu, Director General IOT Solutions.

„Suntem bucuroși sa oferim Olimpia Parking soluții ABB de ultimă generație pentru automatizarea clădirilor și încărcarea vehiculelor electrice. Scopul nostru este acela de a oferi clienților și utilizatorilor finali cea mai bună experiență în ceea ce privește confortul și siguranța și considerăm acest proiect ca fiind un pas important spre orașe inteligente și transport durabil în țară”, a adăugat Erhan Savas, Vicepreședinte Comercial, Electrificare la ABB România.

ABB are o expertiză de neegalat în dezvoltarea de soluții de transport durabil, pentru transportul privat și public, flote de companii, vehicule comerciale și grele. ABB a intrat pe piața mobilității electrice în anul 2010 și astăzi a vândut peste 1 milion de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 50.000 de încărcătoare rapide în curent continuu (DC) și peste 1 milion de încărcătoare în curent alternativ (AC), inclusiv cele vândute prin Chargedot.

Încărcătoarele rapide ABB Terra DC, precum cel instalat la Olimpia Parking, sunt proiectate pentru încărcarea rapidă și convenabilă a tuturor modelelor de vehicule electrice, inclusiv a celor echipate cu sisteme de baterii de înaltă tensiune. Dimensiunea compactă a încărcătorului Terra îl face perfect pentru utilizarea publică, dar și pentru flote, în timp ce designul său modular permite o creștere a puterii de încărcare până la 180 kW. Terra DC este potrivit pentru toate standardele de încărcare ale vehiculelor electrice și tensiunile bateriei de pe piață.

ABB oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW, atât pentru automobile electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB pentru încărcarea vehiculelor electrice și clădiri inteligente”

  1. Pingback: Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB pentru încărcarea vehiculelor electrice și clădiri inteligente - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *