Acasă » Petrol și Gaze » Oil Terminal inaugurează un rezervor de stocare de 55.000 mc

Oil Terminal inaugurează un rezervor de stocare de 55.000 mc

7 ianuarie 2024
Petrol și Gaze
energynomics

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a participat vineri, la compania Oil Terminal din Constanța, la inaugurarea unui rezervor cu o capacitate de stocare de 55.000 de metri cubi construit în Depozitul Sud al societății, la ieşirea din oraş, a anunțat Ministerul.

Potrivit directorului general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, unul dintre motivele pentru care a fost construit noul rezervor, în afara oraşului, este de a se muta capacitatea de stocare din Depozitul Nord, care se află în interiorul municipiului Constanța, pe circa 100 de hectare, astfel încât să poată fi realizat un proiect de regenerare urbană, pentru 38 de hectare, „cu foarte multe beneficii pentru comunitatea constănțeană, cât şi pentru companie”.

Prin inaugurarea noului rezervor este marcată şi împlinirea a 125 de ani de activitate a companiei Oil Terminal, societate cu capital majoritar de stat.

Ministrul Burduja a felicitat conducerea companiei pentru investițiile realizate.

„Pe de o parte, pentru constănțeni înseamnă şansa de a îşi reinventa comunitatea într-o zonă centrală a oraşului, printr-un proiect de regenerare urbană de o dimensiune fără precedent, cred, la nivelul României, printr-un parteneriat între o companie cu capital majoritar de stat, Oil Terminal, şi un dezvoltator privat român, care vor da Constanței o nouă față şi vor pune oraşul pe hartă efectiv pe tot parcursul anului. (…) Acest nou rezervor permite şi face parte din acest plan de a muta capacități de stocare în Sud, acolo unde nu interferează cu viața cotidiană a comunității. (…) Cred că este o veste foarte bună că în România se închid, se termină mari proiecte de investiții înainte de termen. (…) Vă felicit, înseamnă şi şansa companiei de a se dezvolta în continuare, de a atrage noi clienți, de a pune în valoare portofoliul pe care îl are în prezent, cât şi şansa României de a puncta la nivel regional prin ceea ce înseamnă Oil Terminal de peste 125 de ani”, a spus Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Societatea Oil Terminal SA şi Iulius Real Estate SRL au semnat anul trecut un acord de asociere. Astfel, un teren de 38 de hectare proprietatea companiei, din acțiunile căreia Ministerul Energiei deține 87,75%, teren care a găzduit spații de depozitare a produselor petroliere şi pe care nu s-a mai desfăşurat activitatea de bază de peste 10 ani, este redat oraşului ca o zonă urbană sustenabilă şi accesibilă pentru întreaga comunitate, cu aport la dezvoltarea economică, turistică, socială şi culturală a oraşului Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *