Acasă » Electricitate » NQE Holdings investește 7 mil. euro în fotovoltaic, se mută de pe Rasdaq pe BVB

NQE Holdings investește 7 mil. euro în fotovoltaic, se mută de pe Rasdaq pe BVB

20 martie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Natura Quattour Energia Holdings (NQE), cunoscută anterior ca Scapis, a decis să-și mute participația de pe Rasadq la cota a treia a Bursei de Valori București, devenind prima companie cu investiții în energie regenerabilă la BVB, spune Gerogios Tsamis, președinte al NQE. Intermediarul listării a fost IEBA Trust.

”Am fost implicați în trecut în numeroase proiecte imobiliare, mai avem câteva terenuri și active de vânzare, și de câțiva ani suntem implicați în proiecte fotovoltaice,” a declarat Tsamis pentru energynomics.ro.

”Avem în derulare trei proiecte de parcuri fotovoltaice în diferite stadii de dezvoltare, a căror investiție totală va fi de aproximativ 7 milioane de euro”, spune Argyrios Volis (foto), director general al NQE.

”Trecerea la cota a treia a BVB ne ajută prin deschiderea față de investitori și transparența oferite. Suntem în curs de a discuta o majorare de capital, și probabil va urma o a doua majorare până la finalul anului, deocamdată nu putem oferi însă detalii”, a mai spus Volis.

Un prim parc fotovoltaic, de 1.09 MW, a devenit operațional după o investiție de 1,7 miliaone de euro la Bolintin Deal. Urmează alte proiecte de 6 MW la Codela, lângă Brașov.

În plus, NQE va constui o microhidrocentrală în Buzău, de 1,58 MW, ceea ce va urca totalul proiectelor curente la aproape 10 MW. NQE are încă investiții imobiliare și oferă și servicii de consultanță. Firma a fost inițial listată pe piața nereglementată în 1996.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *