Acasă » Regenerabile » Solar » American Superconductor deschide o fabrică de componente pentru eoliene în Timișoara

American Superconductor deschide o fabrică de componente pentru eoliene în Timișoara

20 martie 2014
Regenerabile
energynomics

Compania American Superconductor, producător de componente pentru turbine eoliene și superconductori, va deschide o fabrică de sisteme electrice de control în Timişoara, ca parte a unui plan mai amplu de restructurare a organizației. Centrul din Timișoara va prelua o parte a producţiei companiei din Suzhou, China, considerând că o asemenea decizie va conduce la lărgirea bazei de clienți înafara granițelor statului sinic.

Firma afirmă că fabrica din Timișoara ar trebui să devină operaţională pe parcursul anului fiscal 2014. Producția din China va fi menținută pentru aprovizionarea celei mai promițătoare piețe din ultimii doi ani, însă numărul de angajați va fi redus.

American Superconductor are un plan mai amplu de reformă, care include relocări de unități de producție și angajați, concedierea altora, totul pentru a putea beneficia de ceea ce compania numește “oportunități care apar în industria eoliană și de rețele”. Numărul de angajați va fi redus global cu 5 până la 10% până la sfârșitul acestui an și se așteaptă să poată face economii cuprinse între 4 și 6 milioane de dolari.

Pentru trimestrul 4 din anul fiscal 2013-2014, firma se așteptă se înregistreze o pierdere de 14 până la 16 cenți per acțiune, și venituri de până la 16 milioane de dolari. Proiecțiile inițiale arătau pierderi de 18 cenți per acțiune și venituri de peste 16 milioane de dolari.

În anul fiscal 2012, încheiat în martie 2013, compania a înregistrat venituri de 87,4 milioane de dolari, în creştere de la 76,5 milioane de dolari în anul anterior. În trimestrul al treilea al anului fiscal 2013, perioada septembrie-decembrie, compania a obţinut venituri de 20,6 milioane de dolari, comparativ cu 17,4 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent.

Un comentariu la „American Superconductor deschide o fabrică de componente pentru eoliene în Timișoara”

 1. Daca puteti, COMENTATI! Haideti sa facem energie din valurile MARII NEGRE !
  Poluarea exista.
  Combustibilii s-au scumpit.
  Toate preturile s-au marit.
  ALTE TAXE VOR VENI !
  Eu ma intreb ce este in capul nostru, al romanilor, de la MARE la mic ?!
  Sa stii sa faci energie din valuri si sa nu faci, sa ai cu cine si cu ce sa faci energie din valuri,
  SI SA NU FACI, indiferent de pretext,
  cum se numeste ?!
  SE NUMESTE FRICA ?!
  SE NUMESTE LENE?!
  SE NUMESTE PROSTIE ?!
  SE NUMESTE RAUTATE ?!
  Sa stii sa faci, sa ai cu ce sa faci energie din valuri, si sa nu faci = INACCEPTABIL.
  Nu omoram industriile existente. Doar le ajutam.
  Putem reduce rapid energia consumata din combustibili fosili.
  Reducem poluarea.
  Eliminam importul.
  Scadem pretul.
  Marim siguranta. Marim siguranta personala. MARIM SIGURANTA NATIONALA.
  Marim confortul.
  Il veti ajuta pe Dl. Presedinte sa se hotarasca ?
  Multumesc.
  Domnule Presedinte, haideti sa facem ROMANIA REGINA ENERGIEI DIN VALURI.
  Energia din valuri este ABSOLUT NEPOLUANTA, USOR DE OBTINUT SI CEA MAI IEFTINA.
  Cu energie din valuri ieftina se obtine apa desalinizata ieftina, HIDROGEN VERDE IEFTIN, etc.
  Cunoașteți pe cineva care va produce 100 MW Putere Instalată din valuri, până în 2025, conform obiectivului Uniunii Europene? Statisticile oficiale spun ca nu exista acel cineva.
  Numele meu este Neacsu Ion, sunt un inventator din Constanta, Romania. Eu am invenții pentru utilizarea energiei valurilor. Eu stiu să fac electricitate din valuri.
  Cu una din invențiile mele, și 3 firme specializate, putem realiza 100 MW Putere Instalată din valuri, într-un an de muncă. In anul doi facem 1000 MW P.I.
  Invenția mea este foarte simplă:
  POMPA(E) CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA, invenția mea, este fixată de fundul mării. UN COLECTOR DE VALURI este conectat la PISTONUL POMPEI. Valurile ridică și coboară COLECTORUL și odată cu acesta, PISTONUL, pompând astfel apa care este trimisă la turbina unui HIDROGENERATOR Clasic. Apa roteste rotorul HIDROGENERATORULUI SI PRODUCE ELECTRICITATE fix la parametrii SISTEMULUI ELECTRIC in care este debitata energia.
  SIMPLU, CURAT, SIGUR, EFICIENT, PROFITABIL.
  Cu aceasta inventie 3 firme pot realiza o uzina electrica, actionata de valuri, cu P.I. de 100 MW in primul an de munca. In anul al doilea realizeaza +1000 MW P.I. etc.
  Vedem ca exista doar 2 elemente noi in aceasta uzina, POMPA si COLECTORUL ei. Celelalte componente sunt cunoscute de industrie. Si de aceea eu sunt sigur ca vom reusi. Pot sa spun cele trei firme potirvite pentru a face energie din valuri la nivel industrial: 1) Santier naval, poate GSP Shipyard, Offshore, 2) UCM Resita, 3) Hidroelectrica.
  DUMNEAVOASTRA, PRESEDINTELE ROMANIEI, VRETI CA ROMANIA SA FIE PRIMA, IN LUME, IN ENERGIA VALURILOR ?
  Daca vreti, dati ordin ca lucrarile sa inceapa urgent. Pentru inceput, nu este nevoie de studii de fezabilitate, se pot face pe parcurs, doar la obiect, nu la nesfarsit. Vom face trei – patru – cinci uzine in marimi crescatoare, pana la marimile alese. Uzinele facute primele, pentru probe, vor fi uzine adevarate, vor debita energie in SEN. Nu vor fi pierderi.
  Eu sunt gata să cooperez.
  Mulțumesc.
  Cu stima:
  Ion Neacsu, inventator, CT, Romania,
  Email: nelutu_neacsu@yahoo.co.uk,
  Telefon: +40722618640.
  P.S.
  Aveți dreptul să nu credeți.
  Aveti datoria verificati.
  Cei care va spun ca nu se poate, sa argumenteze.
  Daca insista ca nu se poate, confruntati-i cu mine.
  Ori nu stiu, ori n-au chef de munca.
  Sau ambele. „O comunicare puternică și sinceră va fi cheia reușitei într-o perioadă atât de complicată” ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.