Acasă » Regenerabile » Noua tehnologie a modulelor ABC de la AIKO este acum disponibilă și în România (P)

Noua tehnologie a modulelor ABC de la AIKO este acum disponibilă și în România (P)

20 februarie 2024
Regenerabile
energynomics

Panourile fotovoltaice monocristaline AIKO SOLAR, cu celule N-TYPE de ultimă generație sunt disponibile în România prin Nectaria Solar și ADC Sustainable Power. În baza colaborării, oferta include nu numai distribuția către clienții corporativi, ci și către persoanele fizice și juridice care doresc să adopte energia verde și să își reducă amprenta de carbon.

Tehnologia celulelor ABC este dezvoltată în mod independent de AIKO, cu drepturi de proprietate intelectuală complet asigurate. Cea mai remarcabilă caracteristică a celulei ABC este aceea că îmbunătățește considerabil eficiența conversiei prin plasarea emițătorului/bazei pe partea din spate a celulei, fără linii de rețea pe partea din față, pe baza designului său de contact posterior. Pe piața fotovoltaică a modelelor M10, AIKO este primul producător ale cărui module pot fi produse în masă cu o eficiență livrabilă de peste 24%, ceea ce poate satisface mai bine cererea de eficiență de conversie ridicată pe piața fotovoltaică.

Certificată de organizația independentă TÜV SÜD, cea mai mare eficiență a modulului ABC cu 72 de celule din sticlă unică (specificația M10) ajunge la 24,27%, cu o eficiență de livrare de până la 24,0%.

Cele cinci tehnologii de bază ale modulului ABC de înaltă eficiență includ (1) tehnologia de iluminare a întregii suprafețe și tehnologia de producere a electricității cu atomi c-Si. Partea frontală a celulei este complet neagră, fără linii de grilă de electrozi. Prin urmare, datorită structurii sale de contact posterior cu joncțiune spate, asigură captarea integrală a luminii solare.

În cazul electrodului din partea frontală a produselor cu celule tradiționale, apare un conflict între rezistență și umbrire, ceea ce face ca electrodul să nu poată transmite curentul în mod eficient. (2) Pentru celula ABC se adoptă un design cu electrozi pe toată partea din spate pentru a depăși conflictul rezistență vs umbră, lăsând partea frontală liberă de toate liniile de grilă ale electrozilor. Prin intermediul designului original, pierderea de încălzire a rezistenței electrodului este redusă cu 60%. (3) Celula ABC dispune de o tehnologie brevetată de contact pe întreaga partea posterioară, care amplasează emițătorul/bază pe partea din spate a celulei ABC. În comparație cu structura tradițională a celulei, recombinarea de suprafață este redusă cu 87%, tensiunea de circuit deschis depășește 746mV, rezultând o performanță excelentă a coeficientului de temperatură – 5. (4) Pentru produsele cu celule tradiționale, argintul (Ag) este utilizat cel puțin pe partea frontală, datorită faptului că forța de tracțiune pe unitatea de suprafață a metalizării fără Ag nu este bună (din punct de vedere al fiabilității), iar suprafața metalică din partea frontală intră în conflict cu umbrirea. Tehnologia patentată fără Ag este adoptată pentru proiectarea celulei ABC, fără utilizarea de argint în producția celulei. în plus, toate metalele utilizate sunt metale ieftine. În plus, este dovedită o rezistență excelentă la coroziunea acidă, degradarea medie a înmuiere în acid acetic a celulelor ABC fiind mai mică de 0,25%, în condițiile în care cea a produselor din pastă de argint este de peste 1,5%.

În cele din urmă, lanțul industrial integrat pe verticală al AIKO asigură un control strict pentru controlul calității și continuitatea în aprovizionare pe întregul proces prin stimularea inovației în ceea ce privește procesele tehnologice, utilajele și produsele. În plus, AIKO asigură trasabilitatea materiilor prime, în conformitate cu cerințele ESG (mediu, social, guvernanță).

AIKO a lansat oficial celula ABC în iunie 2021 și modulul ABC în 2022. În 2024, AIKO Solar a anunțat un acord de cooperare strategică cu Tianjin Energy Group, o companie energetică de stat cu sediul în nordul Chinei. În această  colaborare, Tianjin Energy s-a angajat să achiziționeze până la 2,5 GW de produse care folosesc modulul ABC de la AIKO Solar. Modulele AIKO au fost, de asemenea, prezentate în luna februarie a acestui an la târgul de tehnologie GENERA, din Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *