Acasă » Electricitate » Nouă comisie de anchetă pentru creșterea prețurilor energiei

Nouă comisie de anchetă pentru creșterea prețurilor energiei

6 septembrie 2021
Electricitate
Energynomics

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au votat în favoarea cererii PSD de a constitui o comisie parlamentară de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie, potrivit stiripesurse.ro. Dacă va trece și de votul plenului reunit, atunci va fi înființată comisia de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

La solicitarea privind constituirea unei comisii de anchetă pe energie depuse la începutul lunii septembrie, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele formaţiunii, a făcut un apel către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pentru convocarea de urgenţă a unei astfel de şedinţe.

“Am finalizat solicitarea de constituire a comisiei de anchetă privind creşterea preţului la gaze, la energie, solicitare care va fi depusă la primul Birou permanent reunit. Vom chema la audieri atât pe ministrul Energiei, cât şi Consiliul Concurenţei, ANRE şi Protecţia Consumatorului”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă, potrivit financialintelligence.ro.

El a susţinut că românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ la energie mai mare decât Germania, Franţa sau Polonia.

“Românii astăzi plătesc 111,46 de euro pe megawatt, în timp ce în Polonia se plătesc 91,73, în Austria 109,7, în Franţa 108 sau în Germania 110. Aceste preţuri sunt de ieri, sunt la zi. Facem un apel la domnul Orban şi la doamna Dragu să convoace de urgenţă Biroul permanent reunit şi să trecem această propunere cât mai rapid. Nu venim doar cu această comisie de anchetă, PSD vine şi cu soluţii. Prima dintre ele ar fi plafonarea preţurilor…. A doua – adoptarea rapidă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD şi anume să fie aplicată de la 1 octombrie…”, a mai explicat fostul premier.

 

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *