Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » NIS Petrol vrea 25 de benzinării Gazprom în Bucureşti până în 2015

NIS Petrol vrea 25 de benzinării Gazprom în Bucureşti până în 2015

29 octombrie 2013
Consumatori
energynomics

NIS Petrol România intenționează să construiască în jur de 20-25 de benzinării în București și în apropierea orașului până în 2015. „Vom avea cam 20-25 de benzinării şi în Bucureşti şi lângă Bucureşti, din totalul vizat de 120 de benzinării până în 2015”, a declarat directorul general al NIS Petrol România pentru Mediafax.

Prima benzinărie a filialei românești a fost deschisă la finalul lui 2012. În prezent sunt operaționale 13 benzinării și alte 10 sunt în construcție. Din cele 13 benzinării funcţionale, 12 au fost construite în totalitate de NIS, iar una a fost cumpărată de la un benzinar particular, a spus directorul general Vadim Smirnov.

În acest moment NIS Petrol deține 1% cotă din piața de distribuție de carburant, iar compania speră că investiția de 150 milioane de euro ar putea crește cota de piață până la 10%. „Până la sfârşitul anului în curs, sperăm să avem deschise peste 23 de benzinării, dar depinde de mai mulţi factori. (…) Este greu de imaginat că se pot face 120 de benzinării greenfield”, a adăugat Vadim Smirnov. El a precizat și că NIS Petrol face prospecțiuni pentru achiziționarea unor staţii de alimentare.

În prezent, majoritatea covârșitoare a produselor comercializate sunt cumpărate de la rafinăriile din România, dar compania vrea să vândă în curând numai produse proprii. „Cred că până la sfârşitul anului vom vinde marfa proprie. Deocamdată, 99% din ce vindem este de la rafinării din România”, a precizat Vadim Smirnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.