Acasă » Regenerabile » Biomasă » AB Energy România țintește livrarea a 10 centrale pe biogaz în 2014

AB Energy România țintește livrarea a 10 centrale pe biogaz în 2014

30 octombrie 2013
Biomasă
energynomics

AB Energy România își planifică să livreze anul viitor pentru piața din România echipamentele necesare pentru construcția a 10 noi centrale de producție în cogenerare (energie electrică și termică) pe bază de biogaz, potrivit declarațiilor oferite pentru Mediafax de către directorul regional de vânzări al companiei.

În prezent, în România funcționează o singură instalație de cogenerare care folosește biogazul drept combustibil. Ea a fost inaugurată în aprilie 2013, în localitatea Filipeștii de Pădure, Prahova, alimentează fabrica de mezeluri Cris Tim din regiune, iar echipamentele și dezvoltarea au fost realizate de către AB Energy Romania.

Instalaţia are o capacitate de 1 MW şi produce energie din biogazul obţinut din porumb. Investiţia a fost de 5 milioane de euro şi a fost derulată de consorţiul Genesis Biopartner, format din firmele Baupartner (România) şi Vireo Energy (Suedia).

România este o piață nouă pentru grupul AB, din care face parte AB Energy România. Compania a început să activeze pe piața națională începând cu 2009, iar primele sale echipamente de cogenerare au fost date spre folosință în 2011. Până la finalul anului 2012 AB Energy România instalase 20 de centrale de cogenerare, dar numai pe bază de gaz de sondă.

Alături de cogenerarea pe bază de biogaz, AB Energy România promovează și centralele în trigenerare (producerea combinată a energiei electrice, termice și frigorifice).Compania AB Energy România are capacitatea de a livra şi unităţi cu puteri instalate de 2 şi 3,2 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.