Acasă » Regenerabile » Multe autorități locale doresc proiecte de energie verde, dar nu toate știu să le implementeze

Multe autorități locale doresc proiecte de energie verde, dar nu toate știu să le implementeze

1 aprilie 2024
Eolian
energynomics

Multe autorități locale își doresc să aibă proiecte de producere a energiei din surse regenerabile în aria lor de responsabilitate, dar nu toate au capacitatea instituțională de le aviza și implementa, a subliniat Radu Enache, Managing Director la Aukera Energy Romania.

„Sunt toate premisele să facem proiecte aici, dar nu toți au capacitatea să le implementeze. Nu au forță să facă tot ce este necesar. Și e frustrant că pierdem timp pregătind hârtii. Trebuie să ne chinuim la fiecare proiect, în loc să simplificăm lucrurile”, a spus el, cu ocazia conferinței “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România”.

Compania a intrat pe piața din România în 2019 și a fost înființată de foști membri ai fondului de investiții Carlyle. De asemenea, firma este finanțată de Atlas Invest.

De la intrarea pe piața locală, firma a început să dezvolte proiecte greenfield și și-a crescut constant numărul de angajați. O mare parte din proiectele companiei ar urma să fie ready-to-built la sfârșitul acestui an.

Enache a precizat că firma a intrat pe piață „încrezătoare”, dar s-a lovit de unele inconveniente, mai ales în ce privește interpretarea dată legislației de unele autorități locale.

„În realitate e puțin diferit. Ceea ce este puțin frustrant e că legea se schimbă în funcție de interlocutorul pe care îl ai. Fiecare o citește altfel. Sunt autorități care dau avize după un an, iar la unele autorități nu răspunde nimeni”, a menționat Enache.

Conferința “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Alive Capital, CRC Energy, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Extro, Horváth, ING Bank, LONGi Solar, Monsson Operation, Nofar Energy, OX2 România, Photomate, PNE Romania, Polytrade Global, REI Grup, Renomia, Sph3ra Management Solutions, Transelectrica, WALDEVAR Energy, Wiren Romania. Cu această ocazie, Energynomics a lansat primul său raport în baza inițiativei „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *