Acasă » Electricitate » Moldelectrica a lansat licitația pentru extinderea stației electrice de 400 kV de la Vulcănești

Moldelectrica a lansat licitația pentru extinderea stației electrice de 400 kV de la Vulcănești

16 august 2023
Electricitate
energynomics

Stația Electrică Vulcănești din cadrul Moldelectrica urmează a fi extinsă prin instalarea unei celule suplimentare de 400 de kV, a anunțat pe Facebook Constantin Boroșan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei din Republica Moldova. Adițional, vor fi modernizate două transformatoare de servicii proprii cu o putere nominală de 1000 kVA.

Lucrările vor permite conexiunea Liniei Electrice Aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău, care urmează a fi construită în cadrul aceluiași proiect.

UCIPE – MEPIU a lansat o licitație internațională în acest sens în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic din Republica Moldova.

Proiectul de dezvoltare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova are drept obiectiv construcția Liniei Electrice Aeriene de înaltă tensiune pe direcția Vulcănești-Chișinău, modernizarea/extinderea a două stații electrice, precum și întărirea sistemului de dispecerat și contorizare a energiei electrice. Valoare totală a proiectului este de 61 milioane de euro și este finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare – IDA (World Bank Moldova).

Invitația de participare la licitație (cererea de oferte) poate fi găsită AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *