Acasă » Electricitate » Mircea Bica: Nova Power dezvoltă o centrală în ciclu combinat de 123 MW

Mircea Bica: Nova Power dezvoltă o centrală în ciclu combinat de 123 MW

5 octombrie 2021
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Nova Power & Gas are în dezvoltare un proiect ambițios, o centrală termoelectrică în ciclu combinat de 123 MW, cu o putere electrică de 88 MW, alimentată cu gaz metan și ulterior, cu hidrogen, a spus Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas, în cadrul evenimentului Abordare regională: Chișinău 2021, organizat de Energynomics. Centrala va avea și panouri solare cu o putere de 35MW, o capacitate de stocare de 20 MW, dar și o unitate de producție a hidrogenului verde, a menționat Bica.

”E un proiect ambițios, de viitor. De curând am pus în funcțiune la Câmpia Turzii un grup de două centrale electrice pe gaze însumând 13,4 MW (cu motoare de 2×3,35 MW Jenbacher), calificate pentru servicii de sistem, o investiție de 7 milioane de euro”, a mai spus el. Nova deține și două parcuri solare, totalizând 9 MW, din care 6 MW la Câmpia Turzii și 3 MW la Livezile, Bistrița-Năsăud.

Nova Power & Gas este o firmă cu capital 100% românesc, prezentă din 2005 pe piața energiei electrice și din 2007 pe piața gazelor. În 2013 a intrat pe piața de dezvoltare a soluțiilor regenerabile. ”În acest an am pus în funcțiune o centrală pe gaz capabilă să facă servicii de sistem, calificată conform noilor norme tehnice ale Transelectrica”, a spus Mircea Bica.

Nova Power & Gas face parte din Grupul E-Infra, din care mai fac parte Electrogrup (infrastructură energetică), DirectOne și Netcity (telecom). „Suntem un grup cu o cifră de afaceri de peste 120 mi. euro, cu peste 600 de angajați, cu experiență în domeniul infrastructurii pentru telecom, construcții civile și smart city”.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MIRCEA BICA

Electrogrup deține o expertiză vastă în cadrul centralelor termoelectrice pe gaze, parcurilor fotovoltaice și microhidrocentralelor, precum și construcțiilor civile industriale și stațiilor de transformare și rețelelor de telecom.

”Nova Power are o experiență de peste 14 ani, știm să dezvoltăm centrale termoelectrice pe gaze, știm să le exploatăm, să le calificăm pentru efectuarea serviciilor de sistem. Știm să dezvoltăm parcuri fotovoltaice, aveam în exploatare un parc de 9 MW. Știm să facem rețele de distribuție a gazelor naturale, fiind concesionari în mai multe orașe din România și ne vom extinde în continuare. Avem dezvoltat și un sistem de distribuție de electricitate închis, pentru un parc din Câmpia Turzii”, a mai spus el.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *