Loading Events

« Toate evenimentele

Abordare regională: Chișinău

septembrie 30 @ 10:00 - 14:00

Joi, pe 30 septembrie, de la ora 10:00, Energynomics vă invită la Bristol Central Park Hotel (sala Congress Hall), pentru a treia conferință dedicată orașului Chișinău și Republicii Moldova din seria Abordare Regională. În septembrie 2019, am fost la Chișinău, iar în noiembrie 2020 am organizat ediția a 2-a în format ONLINE. Conferința B2B este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul autorităților publice și al mediului de afaceri din România și din Republica Moldova.

ARGUMENT

Istoria, limba și cultura comună sunt argumente solide pentru o legătură mai strânsă între companiile și autoritățile din cele două țări, pentru un transfer benefic de resurse umane, tehnologice și organizaționale. În plus, legăturile dintre cele două sisteme energetice pot și trebuie să fie întărite, pentru un plus de securitate, confort și bunăstare pe ambele maluri ale Prutului.

Cea mai mare țară din regiune, România are o relație specială cu Republica Moldova și multe de oferit, inclusiv în sectorul energetic, valorificând vecinătatea geografică, tradiția de peste 150 de ani și experiența mai recentă a modernizării și integrării europene.

Această experiență a început deja să fie transferată în teren, în sălile de clasă, prin colaborările instituționale și prin implicarea companiilor active în România în economia Republicii Moldova. Temele dominante din Europa încep să miște lucrurile în România și pot contribui la standarde de viață mai ridicate, precum și la afaceri mai solide în Republica Moldova. Fiți parte dintr-o conversație menită să dezvolte o comunitate profesională vie, în care inovația și spiritul antreprenorial testează ideile și oferă soluții pentru problemele de zi cu zi: interconectare, cogenerare, valorificarea deșeurilor, automatizare, eficiență energetică, încălzire/răcire, prosumatori!

Conferința Abordare Regională: Chișinău este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmb, LAPP România, Transelectrica.

FORMAT

  • Așezare: sală de teatru, circa 50 de participanți
  • Limba: Română, fără traducere
  • Prânzul va fi servit după eveniment
  • Vorbitorii vor avea posibilitatea de a folosi suport vizual pentru prezentări (.ppt, .pdf)

PARTICIPARE

Accesul la conferință este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică din România și Republica Moldova, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de Energynomics. Ne poți scrie la events @ energynomics.ro pentru a solicita o invitație!

Teme

  • Interconectare (electricitate și gaze naturale)
  • Cogenerare / Încălzire-răcire
  • Automatizare și IoT – industrie 4.0
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Eficiență energetică și producție la consumator
  • Valorificarea deșeurilor, biogaz

Parteneri

Locație

Vorbitori


Alexandru Ciudin
Director, Agenția pentru Eficiență Energetică

Vadim Ceban
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Moldovagaz

Alexandru Săndulescu
Înalt Consilier, Misiunea Înalților Consilieri UE în Republica Moldova

Cristian Athanasovici
BDM, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH

Daniel Sirman
Executive Manager ABB România

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics