Acasă » Uncategorized » MIPE negociază săptămâna aceasta la Bruxelles schema de finanțare a PNRR

MIPE negociază săptămâna aceasta la Bruxelles schema de finanțare a PNRR

13 aprilie 2021
Uncategorized
energynomics

Bogdan Tudorache

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a trimis Comisiei Europene toate componentele extinse din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar ministrul de resort Cristian Ghinea va ”discuta aplicat” la Bruxelles în perioada 12-16 aprilie, se arată într-un comunicat al MIPE.

Unele componente trimise au fost remise în primă variantă, iar alte componente au fost modificate de două sau trei ori, incluzând observaţiile Comisiei Europene aferente versiunilor anterioare.

„Toate ţările care au prezentat public planuri până în acest moment, au prezentat direcţiile generale sau rezumate ale componentelor. Rezumatele de componente din PNRR adoptat de Guvern sunt baza de lucru pentru componentele extinse – documente tehnice, pe formatul Comisiei Europene, care cuprind, fiecare, zeci de pagini de documentaţie, detaliere a investiţiilor, jaloane de progres, estimări ale impactului pe mediu, costuri detaliate şi clasificarea investiţiilor în funcţie de gradul de contribuţie la tranziţia verde şi tranziţia digitală”, conform MIPE.

„Mulţumesc întregii echipe din MIPE şi echipei extinse din ministerele de linie pentru implicare, e un volum imens de muncă, peste 1000 de pagini, cu multe argumente şi detalii tehnice. (…) Am spus la dezbaterea parlamentară încă de acum 2 luni că după etapa de exprimare a dorinţelor urmează un duş rece: acum trebuie să avem costuri clare, evaluări de mediu detaliate, ţinte şi jaloane amănunţite. Nu e un exerciţiu uşor. Mai avem trei săptămâni de muncă intensă”, a spus Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *