Acasă » Interes general » Ministrul Investiţiilor propune crearea unui nou instrument de finanţare pentru primării

Ministrul Investiţiilor propune crearea unui nou instrument de finanţare pentru primării

11 februarie 2021
Interes general
energynomics

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a propus crearea unui instrument de finanţare pentru primării, respectiv un fond de rezilienţă pentru localităţi, în cadrul dezbaterilor care au avut loc pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

În acest context, el a propus crearea unui instrument de finanţare pentru primării, respectiv un fond de rezilienţă pentru localităţi, dat fiind că ”reformele sunt aşteptate de la autorităţile centrale, nu de la cele locale, iar dumneavoastră trebuie să încadraţi investiţiile pe care le aveţi de făcut în aceste reforme”.

„Propunerile pentru dezvoltarea inteligentă şi durabilă a marilor oraşe au vizat susţinerea economiei circulare, colectarea selectivă a deşeurilor, investiţii în sisteme de termoficare inteligentă, regândirea zonelor industriale, dar şi soluţii privind îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a locuitorilor. Pentru îndeplinirea obiectivelor şi implementarea rapidă a reformelor şi a proiectelor care le susţin, reprezentanţii AMR au propus realizarea de achiziţii centralizate”, susține ministerul.

România va avea la dispoziţie 30,4 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *