Acasă » Interes general » Autoritățile române salută decizia PE de aprobare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

Autoritățile române salută decizia PE de aprobare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

11 februarie 2021
Interes general
Energynomics

Prim-ministrul Florin Cîţu a salutat, miercuri, votul exprimat în Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul subliniază că, prin acest mecanism, România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro, bani care ar urma să fie folosiţi pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde, reforme structurale, precum şi construcţia de noi spitale şi modernizarea celor existente.

”Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenţie pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde şi reforme structurale”, a spus Cîțu.

Și co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a calificat, miercuri, drept „o decizie istorică” aprobarea în Parlamentul European a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, un plan financiar prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Aproape 30 de miliarde vor reveni României prin PNRR. Aceşti bani reprezintă o şansă uriaşă pentru ţara noastră şi ea poate fi fructificată doar dacă finanţăm cu ei proiecte care au întotdeauna în spate o logică a reformei şi a investiţiilor”, a scris vicepremierul, pe pagina sa de Facebook.

„Avem şansa să refacem împreună economia României. Am discutat şi cu reprezentanţii sectorului privat despre nevoile pe care le au pentru investiţii şi reforme şi despre principalele obiective pe care le putem avea în vedere pentru digitalizarea proceselor, reformă în sectorul energetic, dar şi stimularea sectorului IMM/start-up-uri, pentru a recupera decalajele faţă de celelalte state membre”, a precizat Barna.

Membrii PE au aprobat, în sesiunea plenară de marţi, Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Acordul asupra versiunii finale vine după o serie îndelungată de negocieri şi compromisuri care au ca scop relansarea economică a statelor membre UE. Între cei trei raportori s-au aflat Dragoş Pîslaru (USR PLUS, Renew Europe) şi Sigfried Mureşan (PNL).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *