Acasă » Electricitate » Merkel: Germania are nevoie de mașini electrice pentru țintele din 2030, va trebui să ia „decizii dificile”

Merkel: Germania are nevoie de mașini electrice pentru țintele din 2030, va trebui să ia „decizii dificile”

20 martie 2019
Electricitate
Energynomics

Germania are nevoie de e-mobilitate pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor în transport până în 2030, a declarat cancelarul Angela Merkel, potrivit Suddeutsche Zeitung.

Ținta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul transporturilor cu 42% până în 2030 este imposibil de atins cu vechiul sistem de motoare cu combustie internă, potrivit Angelei Merkel. Ea a adăugat că tot ce s-a câștigat prin eficiență a fost întotdeauna anulat prin creșterea industriei transporturilor.

În discursul său, Merkel s-a concentrat asupra valorii multilateralismului și cooperării internaționale. Ea a subliniat provocările Germaniei în îndeplinirea obiectivelor climatice și a subliniat introducerea unui nou grup de lucru pentru climă ca modalitate de coordonare a procesului legislativ, potrivit cleanenergywire.org.

Anterior, Merkel a spus că Germania va trebui să ia „decizii dificile” în politica climatică pentru a face progrese în ceea ce privește obiectivele sale de reducere a emisiilor, conform Süddeutsche Zeitung. Merkel a spus că este necesară o abordare „holistică” pentru ca toți cetățenii să accepte că o trecere către o economie cu emisii reduse de carbon vine și cu ajustări nepopulare.

Germania nu a reușit până acum să reducă emisiile de carbon din sectorul transporturilor. Volkswagen a anunțat recent că se îndreaptă tot mai mult către e-mobilitate, însă industria rămâne încă divizată, din cauza preponderenței motoarelor cu ardere internă.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *