Acasă » Electricitate » ME va iniția proiecte de acte normative pentru accelerarea investițiilor Hidroelectrica

ME va iniția proiecte de acte normative pentru accelerarea investițiilor Hidroelectrica

18 ianuarie 2024
Electricitate
energynomics

Ministerul Energiei va iniția, în perioada următoare, mai multe proiecte de acte normative care vizează accelerarea proiectelor investiționale ale Hidroelectrica, potrivit unui comunicat.

Ministrul de resort, Sebastian Burduja, a participat la o întâlnire de lucru la sediul central al companiei, eveniment la care au fost prezenți directorul general al Hidroelectrica, Borbely Karoly, directorul de dezvoltare al companiei, Bogdan Badea, şi secretarul de stat responsabil de proiectele de investiții ale Hidroelectrica, Marius Negru.

În cadrul şedinței de marți s-au discutat direcțiile principale şi viitorul proiectelor hidroenergetice cheie ale României şi s-a pus accentul pe accelerarea proiectelor majore, incluzând CHE Curtisoara, Amenajarea hidroenergetică Paşcani pe râul Siret, Amenajarea Bumbeşti-Jiu şi Amenajarea hidroenergetică Răstolița.

„Proiectele noastre hidroenergetice nu sunt doar investiții în infrastructură, ci şi în viitorul sigur şi sustenabil al țării. Hidroelectrica este mai mult decât o companie de succes, cea mai performantă listare din ultimul an la nivel global; este un simbol al inovării şi al angajamentului nostru pentru un viitor verde. Am trasat ferm o prioritate: investiții, investiții, investiții”, a declarat ministrul Energiei.

În plus, Burduja a definit o serie de obiective pentru creşterea portofoliului investițional al Hidroelectrica în domeniul energiei regenerabile, reafirmând sprijinul total şi necondiționat pentru dezvoltarea acestei companii de stat.

Potrivit comunicatului citat, se va pune un accent deosebit pe inovare şi surse multiple de energie regenerabilă, care să asigure eficiență şi sustenabilitate pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *