Acasă » Interes general » Mark Davis este noul director al BERD pentru România- investiții în creștere

Mark Davis este noul director al BERD pentru România- investiții în creștere

19 martie 2019
Interes general
Energynomics

O delegație la nivel înalt a BERD, condusă de primul vicepreședinte Jurgen Rigterink și vicepreședintele diviziei de Banking, Alain Pilloux, a sosit astăzi la București pentru discuții cu autoritățile române și cu comunitatea de afaceri. Discuțiile se vor axa pe climatul investițional, modalitățile de finanțare a companiilor locale, sprijinirea dezvoltării infrastructurii și creșterea fluxului investițiilor străine în țară.

Vizita va oferi ocazia prezentării lui Mark Davis, care va debuta în noua sa funcție de Director Regional pentru Romania și Bulgaria, cu sediul la București, din aprilie 2019. De asemenea, din delegație fac parte Charlotte Ruhe, Managing Director, Europa Centrala și de Sud-Est, și Matteo Patrone, care a condus operațiunile BERD în România și Bulgaria între 2015 și 2018 și a fost recent numit Director General pentru Europa de Est și Caucaz.

BERD este unul din investitorii instituționali principali din România, unde până în prezent a investit peste 8,3 miliarde de euro. În 2018 investițiile au fost de peste 400 de milioane de euro, în diferite sectoare ale economiei românești.

„Banca este pregătită să continue să dezvolte investițiile, inclusiv prin finanțări corporative, parteneriate public-private, prin finanțarea proiectelor de infrastructură, privatizarea întreprinderilor de stat și sprijin pentru întreprinderile mici. Aștept cu nerăbdare discutarea reformelor privind mediul de afaceri cu guvernul pentru a debloca potențialul investițional al României,” spune vicepreședintele BERD, Jurgen Rigterink.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *