Acasă » Electricitate » M. Bițoiu, SIER Tineret București: Tehnologia avansează, e nevoie de învățare continuă

M. Bițoiu, SIER Tineret București: Tehnologia avansează, e nevoie de învățare continuă

15 februarie 2021
Dezvoltare profesională
Bogdan Tudorache

Organizațiile de tipul SIER – Societatea Inginerilor Energeticieni, filiala de tineret, fac legătura dintre companii și mediul academic, susține Mircea Bițoiu, Președinte Filiala SIER Tineret București. ”Tehnologia avansează, e nevoie de învățare continuă”, a mai spus el, în cadrul unei conferințe ONLINE organizate de Energynomics.

Înființată în 2011, SIER – filiala Tineret, a organizat vizite tehnice la obiective energetice din țară, workshop-uri, conferințe, proiecte comune cu universitățile, conferințe anuale referitoare la o carieră în industria energetică.

”Avem peste 172 de membri, cu o medie de vârstă de 28 de ani, din care 141 de absolvenți și 31 de studenți”.

SIER a organizat peste 50 de vizite tehnice la divers obiective tehnice din țară – cum ar fi hidrocentrale ale Hidroelectrica, termocentrale, la SNN, la diverse stații electrice, în unități de producție variate sau la DEN.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MIRCEA BIȚOIU

Totodată, conferința ”Carieră în industria energetică” a ajuns la a 10-a ediție, având, până acum, mii de participanți. De exemplu, în 2019 conferința a avut 650 de participanți și 95 de reprezentanți ai companiilor.

”Anul trecut tinerii au resimțit lipsa conferinței și a programelor care să realizeze conexiune dintre ei și companii. Multe companii au anulat programele de internship. Facultatea a echivalat practica, venind în sprijinul studenților. În 2021, evenimentul nostru revine, sperăm, în format mixt, în luna mai, parte în sală, parte online”.

Conferința „Resurse umane – abordarea 360°” a fost organizată de Energynomics pentru a încuraja schimbul de idei între specialiștii în resurse umane din industria energetică. Am prezentat și inițiativa Energynomics Learning Center menită să ofere celor interesați informații despre cursurile de pregătire și specializare pe care le au la dispoziție. S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 120 de persoane. Înregistrarea este disponibilă AICI.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *