Acasă » Petrol și Gaze » Lukoil: Incendiul de la rafinăria Petrotel nu a prezentat riscuri

Lukoil: Incendiul de la rafinăria Petrotel nu a prezentat riscuri

22 septembrie 2021
Petrol și Gaze
Energynomics

Incendiul de la rafinăria Petrotel Ploieşti nu a prezentat niciun risc pentru angajaţi şi pentru locuitorii din jurul rafinăriei, iar procedurile de alertă ISU au generat panică, se arată într-un comunicat al Lukoil.

„Astăzi, 21 septembrie, în cadrul Rafinăriei Petrotel-Lukoil a avut loc un incendiu la instalaţia Cocsare, incendiu stins în primele 16 minute, fără victime, fără alte implicaţii care să reprezinte un risc pentru angajaţi şi pentru comunitate! Angajaţii şi comunitatea din preajma rafinăriei nu au fost niciun minut în pericol. Pentru că procedurile de alertă ISU au generat panică, dorim să va asigurăm că nu există riscuri şi nici depăşiri pe staţiile de mediu, angajaţii desfăşurându-şi activitatea în mod normal. În prezent se efectuează cercetări privind cauzele declanşării acestui incendiu”, spun oficialii companiei petroliere.

Totodată, Garda Naţională de Mediu a anunţat că a demarat o acţiune de control.

Concomitent, în cadrul rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova desfăşoară acţiunea de control privind verificarea Rafinăriei din punctul de vedere al legislaţiei specifice privind controlul riscurilor, acţiune de control dispusă prin ordinul comun al miniştrilor Mediului, Apelor şi Pădurilor, M.A.I, Ministerului Dezvoltării regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

ISU Prahova a comunicat, anterior, că a fost afectată de flăcări o suprafaţă de aproximativ 400 mp.

La faţa locului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, 2 de descarcerare, 1 autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă. Până la sosirea echipajelor de pompieri au acţionat 4 autospeciale de la Serviciul privat al rafinăriei.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *