Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Laurențiu Urluescu, reales președinte al AFEER

Laurențiu Urluescu, reales președinte al AFEER

3 octombrie 2023
Dezvoltare profesională
energynomics

Adunarea Generală a Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER, întrunită în data de 2 octombrie 2023, și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani, respectiv Președintele și membrii Comitetului Director atât pentru activitatea de furnizare și trading de energie electrică, precum și pentru gaze.

Laurențiu Urluescu (GEN-I) a fost reales președinte al Asociației.

Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul energiei electrice este format din: Dana Cănea (OMV Petrom), Tudor Cîrstea (Freepoint Commodities Europe), Cristian Culea (Enel Energie Muntenia) și Aurel Mândrican (CEZ Vânzare).

Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul gazelor naturale este alcătuit din Melania Cozea (CEZ Vânzare), George Mihai (Tinmar Energy), Denisa Voiculescu (Engie Romania) și Cornel Zeveleanu (E.ON Energie Romania).

Membrii AFEER au subliniat și faptul că perioada de la ultimele alegeri a fost una dificilă, cu multe provocări atât pentru furnizorii de energie electrică, cât și pentru cei de gaze naturale, din cauza, în special, a deselor schimbări ale cadrului de reglementare, taxării excesive a unor activități specifice și întârzierilor în decontarea sumelor rezultate din aplicarea plafonărilor și compensărilor. În același timp, și-au manifestat speranța că, în perioada următoare, vor fi adoptate măsuri care să asigure o piață liberă, lichidă, care să satisfacă deopotrivă cerințele consumatorilor, dar să și asigure siguranța în alimentarea acestora cu energie electrică și gaze naturale.

”Vom continua să promovăm dezvoltarea pieței de energie electrică și gaze naturale și o informare simplă și clară a consumatorilor; vom continua să încurajăm și să stimulăm competiția corectă, transparența, accesul nediscriminatoriu la piață, etica în afaceri, aplicarea celor mai bune practici internaționale, mai ales acum, când criza geopolitică a determinat o criză energetică fără precedent. Continuăm să milităm pentru consultarea mediului de afaceri înainte ca autoritățile să ia decizii care are efecte asupra activității pe piața energetică, pentru a evita afectarea acesteia. Să nu uităm că ne dorim cu toții, atât actorii din piață, precum și guvernanții, să oferim clienților finali – casnici și industriali – o alimentare cu energie de calitate, sigură, securizată, durabilă, competitivă și la prețuri corecte”, a declarat președintele AFEER, Laurențiu Urluescu.

AFEER, înființată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 38 de membri, furnizori şi traderi licențiați şi activi pe piața de energie electrică și/sau de gaze naturale, care asigură furnizarea energiei atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenți economici care activează în România, cu o cotă de piață de circa 85% din consumul final de electricitate și 85% din consumul final de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *