Acasă » Regenerabile » Italienii de la Tecnotel intră pe piața românească cu soluții de smart city

Italienii de la Tecnotel intră pe piața românească cu soluții de smart city

13 octombrie 2021
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Tencotel intră pe piața serviciilor de smart city din România cu patru produse noi de mobilier stradal cu panouri fotovoltaice, a declarat, pentru energynomics.ro, Maurizio Cucchiara, export manager

în cadrul companiei. Tecnotel va deschide, în curând, noi showroom-uri în București, Brașov și Barcelona.

”Tecnotel vizează orașele mari, precum Bucureștiul, Brașovul sau Timișoara. Avem deja primele contacte aici și vrem să dezvoltăm și alte proiecte din domeniul regenerabilelor. Tecnotel dezvoltă soluții de electromobilitate, dar și de smart city”, a spus Cucchiara.

”Tecnotel a dezvoltat proiecte care să se integreze cu mediul înconjurător. Mobilierul stradal funcțional cuprinde patru prototipuri de bănci cu panouri fotovoltaice, care pot fi legate și la rețeaua de iluminare. Băncile au stații de încărcare rapidă pentru telefoane clasice dar și wireless, wifi hotspot, camere de supraveghere și sistem integrat cu iluminarea publică. Datorită prețenței pe internet, pot fi deschise diverse aplicații care să se integreze proiectelor regionale de smart city. Am pregătit și un sistem de boxe, pentru ca băncile să fie people-friendly. În plus, cele patru modele sunt complet modulare, putând fi instalate în oricare parte a orașului”, a adăugat el.

”Am început acest proiect în 2018, însă apoi a venit pandemia și a întârziat deschiderea show-room-urilor din București și Barcelona. Vom continua, însă, aceste planuri”.

Tecnotel și-a prezentat noile soluții în cadrul unor expoziții internaționale din Madrid și Barcelona, însă și în cadrul unor întrevederi cu primăriile din România.

”Sistemul poate fi integrat cu iluminarea publică, așa încât, dacă nu e soare, iar panourile fotovoltaice nu încarcă bateria, aceasta să poată fi încărcată de la stâlpii de iluminat. Băncile dispun de camere de supraveghere, toate sistemele fiind modulabile”.

Primele prototipuri de bănci inteligente au fost deja instalate în Alghero, în regiunea unde se află sediul principal al Tecnotel, și alte orașe din Italia vor urma.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *