Acasă » Interes general » CSR » Încep înscrierile pentru concursul BASF Innovation Hub

Încep înscrierile pentru concursul BASF Innovation Hub

9 iulie 2021
CSR
Gabriel Avăcăriței

BASF și AHK România au anunțat deschiderea procesului de înscriere la concursul de soluții inovatoare pentru domeniile energie curată, agricultură sustenabilă și economie circulară. Concursul BASF Innovation Hub se desfășoară în 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care și România. Înscrierile pot fi transmise până în 15 septembrie. Într-o primă etapă a concursului, comisia de jurizare va alege cea mai bună idee din România, iar în noiembrie 2021, aceasta va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai reușite soluții din alte țări.

Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 EURO brut, iar cea mai bună idee din etapa regională cu 5.000 EURO brut.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-up-urilor cu maximum cinci membri, iar condiția de bază pentru participare este ca ideea aplicată să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru o energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară.

Informații suplimentare legate de concurs, condiții și modalitatea de aplicare sunt disponibile pe pagina web http://www.join-innovationhub.com/.

Concursul Innovation Hub este una dintre modalitățile de a sprijini Pactul Verde european, a declarat Andreas Lier, director general al BASF România. La rândul său, directorul general al AHK România Sebastian Metz subliniază că organizația susține demersurile UE privind pachetul economiei circulare. “Acest lucru nu este întâmplător, Germania fiind lider de piață în domeniul tehnologiilor pentru energii regenerabile și un mediu mai curat.”

BASF își propune să combine succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Portofoliul grupului este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii pentru suprafețe, nutriție și sănătate și soluții agricole. În 2020, BASF a generat vânzări în valoare de 59 miliarde de euro.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *