Acasă » Regenerabile » Impact finalizează un parc fotovoltaic în cartierul Greenfield Băneasa

Impact finalizează un parc fotovoltaic în cartierul Greenfield Băneasa

4 noiembrie 2023
Eolian
energynomics

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor finalizează un parc fotovoltaic format din 1.297 de panouri şi cu o capacitate totală de 700 kWp în cartierul Greenfield Băneasa, o investiție de peste 2,75 milioane de euro.

Conform unui comunicat citat de Agerpres, parcul fotovoltaic se întinde pe o suprafață de 7.935 mp şi va asigura 80% din necesarul de energie pentru Wellness Club by Greenfield, 90% din necesarul de energie pentru clădirea de birouri Impact şi 30% din necesarul de energie pentru clădirile din a patra fază de dezvoltare a cartierului, inclusiv iluminat public.

„Ne bucurăm să realizăm încă un pas important în direcția sustenabilității, unul dintre pilonii de bază ai strategiei de dezvoltare a companiei noastre. (…) Credem că investiția în energia regenerabilă este pasul absolut necesar pentru un viitor mai bun al comunităților pe care le dezvoltăm şi includem astfel de soluții verzi în toate proiectele noastre”, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO al companiei.

Parcul fotovoltaic urmează să fie conectat la rețea până la finalul anului şi va produce anual circa 785 MWh energie regenerabilă.

Cu o experiență de 32 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acțiunile companiei sunt listate la categoria Premium a BVB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *