Acasă » Petrol și Gaze » Igor Dodon: Moldovagaz va reduce tarifele la gaze naturale pentru consumatorii finali din Republica Moldova, din septembrie

Igor Dodon: Moldovagaz va reduce tarifele la gaze naturale pentru consumatorii finali din Republica Moldova, din septembrie

31 august 2020
Consumatori
Energynomics

Moldovagaz va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, din luna septembrie a anului curent, a anunţat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a scris: “Despre aceasta (reducerea tarifelor) m-a informat Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al SA Moldovagaz. Am examinat problemele ce țin de aprovizionarea cu gaze și, în general, securitatea energetică a Moldovei. De asemenea, am discutat despre inițierea negocierilor cu Gazprom cu privire la semnarea unui contract de trei ani privind livrarea carburanților în țara noastră. Există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori în trimestrul IV al anului 2020”, a spus Dodon, conform financialintelligence.ro.

”Totodată, am discutat despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților țării în anul 2020. Este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 milioane de lei suma planificată – de la 18 până la 52 milioane de lei. De asemenea, am discutat despre problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *