Acasă » Interes general » Huawei lansează noua linie de soluții și produse solare

Huawei lansează noua linie de soluții și produse solare

27 iunie 2023
Interes general
energynomics

În cadrul Intersolar Europe 2023, eveniment desfășurat la München, în Germania, Huawei a găzduit cu succes evenimentul de lansare pentru noile sale produse și soluții inteligente fotovoltaice (PV) și de stocare a energiei (ESS). Guoguang Chen, președintele Smart PV & ESS Business al Huawei Digital Power, a prezentat strategia smart PV și noua marcă PV inteligentă FusionSolar.

În segmentele de instalații la scară de utilitate, Huawei a fost lider în tranziția industriei de la costuri reduse la valoare ridicată prin integrarea tehnologiei digitale și a inovației în domeniul electronicii energetice în soluțiile sale fotovoltaice inteligente în ultimul deceniu. Acest lucru a poziționat invertoarele inteligente de tip string drept mainstream global.

În cadrul segmentelor comerciale și industriale (C&I), Huawei cultivă în profunzime industria și obține succesul prin „inteligență”. Huawei promovează inovația tehnologică pentru a stabili siguranța activă ca standard, permițând utilizarea electricității verzi în diverse industrii și ajutând clienții să atingă sustenabilitatea afacerii și să reducă emisiile de carbon.

Pe segmentul rezidențial, Huawei își propune să se poziționeze ca lider prin avansul evolutiv din cadrul energiei casnice, prin inovarea componentelor și upgrade-urile tehnologice. Stocarea energiei în afara rețelei, programarea inteligentă a energiei la domiciliu de către AI Energy Management Assistant (EMMA) și interconectarea viitoarei centrale electrice virtuale (VPP) vor face posibile independența energetică și autonomia prosumatorilor rezidențiali.

Actualizare completă a mărcii FusionSolar

Cu o imagine de marcă complet nouă, FusionSolar se poziționează ca lider în inovarea integrată în domeniul PV. FusionSolar combină capacitățile inovatoare ale tehnologiei digitale și ale electronicii de putere, integrând capacitățile lanțului industrial și al inteligenței, oferind produse sigure și stabile și se străduiește să ofere o experiență de cel mai înalt nivel utilizatorilor. Acesta își propune să lucreze cu partenerii din industrie pentru a construi un ecosistem industrial deschis și cu beneficii de ambele părți, pentru a accelera adoptarea PV ca principala sursă de energie și pentru a permite miilor de firme și prosumatorilor rezidențiali  să beneficieze de energie verde.

Lansarea de noi produse și soluții în trei scenarii majore

Steve Zheng, președintele Utility Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, a abordat marile provocări din domeniul stabilității rețelei în industria energiei solare, aflate în creștere rapidă, ceea ce va face ca fuziunea PV și ESS să devină inevitabilă. Diferitele scenarii „PV + x“ vor aduce și mai multe provocări. Ca răspuns la tendințele și provocările de mai sus, Huawei a introdus soluția FusionSolar Smart PV — utilizând noua generație de controler Smart PV de 1500V SUN2000-330KTL ca nucleu, împreună cu capabilitățile de cuplare AC de joasă tensiune PV-ESS, etc.. Acestea oferă clienților trei valori majore: cost mai scăzut al energiei electrice (LCOE), fiabilitate ridicată compatibilă cu rețeaua și digitalizare completă.

Mingming Zhong, președintele C&I Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, a prezentat soluția C&I Optimizer+PV+ESS+Charger+Management System pentru aplicații comerciale și industriale. Soluția include primul optimizator de 1.300 W din industrie compatibil cu modulele 182/210, prima serie de invertoare care realizează fiabilitatea sursei de alimentare la nivel de întreprindere, primul sistem de stocare a energiei comerciale și industriale de 200 kWh care utilizează arhitectura smart string, primul sistem de supraalimentare modular de 720 kW răcit complet cu lichid și primul sistem de management inteligent comercial și industrial care se conectează cu AI end-to-end.

În același timp, Steven Zhou, președintele Residential Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, a lansat Residential Smart PV Solution 4.0. Această soluție adoptă un cadru 1+4+X, în care „1” reprezintă controlerul de energie inteligent de bază, „4” reprezintă controlerul pentru modul inteligent, Smart string ESS, încărcătorul inteligent și sistemul de management PV inteligent, iar „X” este compus din ecosistemul de electrocasnice, cum ar fi aparatul de aer condiționat, pompa de căldură, etc. Soluția își propune să mjoreze autoconsumul de energie solară în gospodărie la peste 90% și, treptat, spre 100%, oferind valori de bază precum autonomia energetică, experiența de control inteligent și siguranța activă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *