Acasă » Interes general » Hanga (BVB): Listarea Premier Energy majorează cota sectorului energetic şi utilități la 66% din capitalizare

Hanga (BVB): Listarea Premier Energy majorează cota sectorului energetic şi utilități la 66% din capitalizare

29 mai 2024
Companii
energynomics

Listarea Premier Energy urcă reprezentativitatea sectorului energetic şi utilități la 66% din capitalizarea totală a Bursei, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Este cea mai mare listare a unei companii antreprenoriale la Bursa de Valori Bucureşti din ultimii 7 ani. Am avut listarea Digi în 2017, care a fost mai mare. Dacă ne uităm la istoria Bursei de Valori Bucureşti este în top 5 cele mai mari listări ale unei companii private pe care le-am avut la Bursă. Şi prin listarea voastră vedem o creştere a reprezentativității sectorului energetic şi utilități la Bursa de Valori Bucureşti, aproximativ 66% din capitalizarea totală a Bursei. Acest procent ne arată cât de bine reprezentat este sectorul energetic la Bursă şi ne arată cât de mult avem de lucru pentru a creşte reprezentarea celorlalte sectoare din economia românească la Bursă”, a spus Radu Hanga, la deschiderea oficială a şedinței de tranzacționare dedicată listării companiei Premier Energy la bursă, potrivit Agerpres.

El a menționat că Premier Energy intră pe piață cu o capitalizare anticipată de 2,4 miliarde de lei, pondere de 1% în capitalizarea domestică şi 1,52% din capitalizarea tuturor companiilor din energie şi utilități listate la Bursă.

Potrivit unui comunicat al companiei, prețul ofertei publice inițiale Premier Energy a fost stabilit la 19,5 lei pe acțiune, ceea ce implică o capitalizare de piață de 2,4 miliarde de lei, respectiv 489,8 milioane de euro. În urma Ofertei, EMMA Capital continuă să dețină 71,25% din acțiunile Premier Energy Group.

Investitorii de retail din România au avut dreptul la o reducere de 5% din Prețul de Ofertă pentru ordinele de subscriere depuse în mod valabil în primele trei zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă. Prețul final de ofertă cu reducere pentru acțiunile subscrise în aceste condiții este de 18,53 lei pe Acțiune Oferită.

Oferta a constat dintr-o ofertă publică adresată investitorilor de retail şi instituționali din România şi o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili, cu o împărțire finală a Tranşelor Oferite după cum urmează: 20% din Acțiunile Ofertei alocate investitorilor de retail, iar restul de 80% din Acțiunile Ofertei alocate investitorilor instituționali.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *