Acasă » Petrol și Gaze » Guvernul SUA va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a opri finalizarea Nord Stream 2

Guvernul SUA va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a opri finalizarea Nord Stream 2

13 aprilie 2021
Import-Export
Energynomics

Guvernul SUA crește presiunea asupra guvernului german pentru a opri lucrările la conducta de gaze Nord Stream 2, conform Tagesspiegel. Președintele Joe Biden nu este dispus să facă compromisuri cu privire la proiect și este „hotărât să folosească toate mijloacele disponibile pentru a preveni finalizarea Nord Stream 2”, a declarat pentru publicație purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA din Berlin, Joseph Giordono-Scholz, potrivit CLEW.

Susținătorii conductei spun că aceasta este esențială pentru securitatea aprovizionării cu gaze a Europei, în timp ce adversarii ei doresc să oprească Nord Stream 2 din motive de mediu, geopolitice și de securitate. Reprezentanții germani încearcă să ajungă la un acord cu SUA prin concesiuni comerciale sau prin anunțarea a noi investiții germane în energie regenerabilă în UE și Ucraina, a adăugat Monath. Biroul de externe al Germaniei nu a oferit comentarii.

Posibilele contra-oferte ale Germaniei includ investiții masive în extinderea tehnologiei hidrogenului în Ucraina, se arată în articol. O astfel de mișcare ar facilita tranziția către surse de energie nefosile în Ucraina, care în prezent are venituri din transmiterea gazului rusesc. Guvernul ucrainean a declarat că extinderea surselor de energie regenerabile reprezintă un obiectiv major pentru țară.

Giordono-Scholz a reiterat amenințarea SUA de a pedepsi companiile implicate în proiectul Nord Stream 2: „Vom continua să urmărim orice organizație care ar putea fi implicată în orice activitate sancționată și am arătat clar că orice companie riscă să fie penalizată pentru participarea la Nord Stream 2.”

Ministrul german de externe Heiko Maas a acuzat SUA de duble standarde. „Există țări care ne cer să oprim lucrările de construcții, chiar dacă ele însele își măresc în același timp transporturile grele de petrol sau importurile din Rusia”, a spus Maas, în cadrul unei dezbateri parlamentare din februarie.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *