Acasă » Termo » Guvernul a semnat contractul de 140 mil. euro pentru modernizarea termiei din Râmnicu Vâlcea

Guvernul a semnat contractul de 140 mil. euro pentru modernizarea termiei din Râmnicu Vâlcea

energynomics

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a participat, joi, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Este un proiect cu o valoare totală de circa 140 de milioane euro, finanțat prin Programul Termoficare, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, precizează sursa citată.

“Felicit autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea pentru că au reuşit să acceseze fondurile puse la dispoziție prin Programul Termoficare şi încurajez şi celelalte autorități locale să aplice la acest program, al cărui scop este eficientizarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Cetățenii vâlceni au astfel şansa de a beneficia de energie produsă într-un mod prietenos cu mediul şi, totodată, de a plăti un preț mai mic pentru ea”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Investiția prevede construirea unei noi centrale de cogenerare pe gaz natural, proiectată să livreze integral energia termică în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al Municipiului Râmnicu Vâlcea, care să înlocuiască actuala centrală bazată pe cărbune, conform comunicatului.

“Prin realizarea acestui proiect va fi asigurată energia termică de care are nevoie întreg municipiul Râmnicu Vâlcea, la standarde înalte de eficiență şi de protecție a mediului înconjurător, dar şi la preț mai mic al gigacaloriei”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *