Acasă » Electricitate » Distribuţie » Guvernanţa corporativă în firmele de stat va permite semnarea de contracte bilaterale

Guvernanţa corporativă în firmele de stat va permite semnarea de contracte bilaterale

23 iulie 2014
Distribuţie
energynomics

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat că o comisie condusă de primul ministru Victor Ponta va face funcțională Ordonanța 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Anterior, analişti din industria energetică au declarat pentru energynomics.ro că existenţa unor reguli corporative clare va permite semnarea unor contracte bilaterale în energie fără frica existenţei unor înţelegeri între aşa-numiţii „băieţi deştepţi”.

„S-a stabilit o comisie condusă de primul ministru care să repună în viață în condiții funcționale Ordonanța 109 cu managementul corporativ și prim solist acolo, să spunem, suntem tot noi, Ministerul Transporturilor, pentru că avem cele mai multe companii pe care trebuie să le aducem în situația de a avea un management performant adevărat, care să înțeleagă și să susțină exigențele specifice unei economii de piață în care, de fapt, noi existăm cu toate companiile noastre”, a declarat Ioan Rus, citat de Agerpres.

În vederea implementării prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, sarcina selecției candidaților membrilor executivi și neexecutivi în consiliile de administrație revine unei comisii organizate la nivelul autorității publice tutelare și al Ministerului Finanțelor Publice, formată din specialiști în recrutarea resurselor umane, sau unui expert independent, persoană fizică sau juridică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.