Acasă » Interes general » Grupul Volkswagen și-a dublat vânzările de mașini electrice în primele șase luni

Grupul Volkswagen și-a dublat vânzările de mașini electrice în primele șase luni

23 iulie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Volkswagen Group a anunțat că ofensiva sa de modele electrice a condus la cifre mai mult decât duble în privința vânzărilor, cu peste 170.000 de unități livrate în primele șase luni ale anului. Mărcile grupului Volkswagen au reușit să vândă 170.939 de autovehicule complet electrice în intervalul ianuarie – iunie 2021, cu mai mult de 100% peste cele 64.462 unități vândute în 2020, care fusese de asemenea un an record la acest capitol. Și mașinile plug-in hybrid ale grupului au înregistrat un volum foarte mare, cu 171.300 unități vândute, peste 200% față de de 56.303, câte erau livrate în urmă cu un an.

„Ofensiva noastră globală electrică continuă să genereze progres, iar cererea clienților este mare. Anul acesta, ne-a planificat să livrăm în jur de 1 milion de mașini electrificate, în premieră, și suntem încrezători că vom atinge țintele de flotă pentru emisiile de CO2 în Europa”, a declarat Christian Dahlheim, șeful vânzărilor VW Group, conform Profit.ro.

Trimestrul al doilea a adus performanțe duble față de primul trimestru, volumul fiind elocvent: în ianuarie – martie, compania vindea 59.948 mașini electrice, iar în aprilie – iunie numărul acestora a crescut cu peste 200% față de anul anterior), la 110.991 unități. Cea mai bună regiune pentru vânzările de mașini electrice ale grupului a fost Europa, cu 128.078 unități, sau aproximativ 74,9% din total.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *