Acasă » Electricitate » Germanii protestează împotriva gigauzinei Tesla

Germanii protestează împotriva gigauzinei Tesla

22 ianuarie 2020
Electricitate
energynomics

Proiectul Tesla de a construi o nouă fabrică de autoturisme electrice în Germania a stârnit protestele populației, anunță Reuters. Tesla a anunțat pentru prima oară planul de a construi o gigauzină în Germania în noiembrie anul trecut. Aceasta ar urma să fie amplasată în Gruenheide, în estul statului Brandenburg.

Politicienii, sindicatele și grupurile din industrie au salutat această investiție, întrucât va aduce locuri de muncă în regiune, însă îngrijorările legate de mediu au determinat locuitorii regiunii să protesteze, potrivit Reuters.

Protestul de sâmbătă a avut loc după ce, joi, regia locală de apă din Brandenburg a avertizat împotriva „problemelor ample și grave în alimentarea cu apă potabilă și eliminarea apei uzate” pentru fabrica propusă.

Anne Bach, activistă în domeniul mediului în vârstă de 27 de ani, a declarat că planurile Tesla publicate la începutul acestei luni arătau că aceasta ar avea nevoie de mai mult de 300 de metri cubi de apă pe oră, ceea ce va duce la epuizarea rezervelor, și așa în scădere, ale zonei.

Protestul de sâmbătă a pus accent pe defrișarea a aproximativ 300 de hectare, necesară pentru a construi fabrica, dar și pe impactul acesteia asupra ecosistemului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *