Acasă » Interes general » Germania respinge planul UE privind interzicerea automobilelor clasice din 2035

Germania respinge planul UE privind interzicerea automobilelor clasice din 2035

22 iunie 2022
Electricitate
energynomics

Guvernul german nu va fi de acord cu planurile Uniunii Europene care vizează interzicerea comercializării de noi autoturisme echipate cu motoare pe ardere internă începând din 2035, a declarat marți ministrul german al Finanțelor, Christian Lindner, transmite Reuters.

În încercarea de a reduce emisiile poluante cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, Comisia Europeană a propus reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2035. Aceasta ar însemna, practic, că începând din 2035 va fi imposibilă comercializarea autoturismelor echipate cu motoare pe ardere internă, conform Agerpres.

Parlamentarii europeni au sprijinit luna aceasta propunerea Comisiei Europene, înaintea negocierilor cu țările membre UE cu privire la forma finală a legii.

Luând cuvântul la un eveniment organizat marți de Asociația Federală a Industriei Germane (BDI), Christian Lindner a spus că vor continua să existe nişe pentru automobilele cu motoare pe combustie astfel încât o interdicție ar fi o greşeală şi de aceea guvernul de la Berlin nu va fi de acord cu această legislație europeană.

Christian Lindner, membru al Partidului Liberal Democrat (FDP), care împreună cu social-democrații şi verzii formează coaliția guvernamentală de la Berlin, a mai spus că Germania va fi cea mai importantă piață pentru vehiculele electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.