Acasă » Interes general » Digitalizare » Germania: Google investește 1 mld. euro în infrastructura digitală și energia curată

Germania: Google investește 1 mld. euro în infrastructura digitală și energia curată

1 septembrie 2021
Digitalizare
Energynomics

Gigantul american Google a anunțat că va investi 1 miliard de euro în infrastructura digitală și energia curată în Germania, până în 2030. Ca parte a acestui program, Google va apela la Engie pentru a achiziționa energie electrică curată și pentru a se asigura că operațiunile din Germania se desfășoară la aproximativ 80% energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, la nivel mediu-orar, începând cu 2022, conform CLEW.

Compania va achiziționa energie electrică generată de 23 de proiecte diferite de surse regenerabile – din care unele vor fi nou-construite, în timp ce altele sunt instalații existente care nu mai primesc subvenții prin sistemul de feed-in tariffs, ci folosind contractele bilaterale (PPA).

Andreas Kuhlmann, șeful Agenției Germane pentru Energie (dena), a declarat că acordul subliniază importanța tot mai mare a PPA-urilor, care devin un „pilon central al tranziției energetice”. Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a salutat decizia de investiții a Google. „Acest lucru arată: energia verde a devenit un factor central în alegerea amplasamentului investiției”, a spus el.

PPA-urile sunt văzute ca un avantaj de re-localizare pentru industria din Germania. Multe companii urmăresc cu atenție PPA-urile verzi pentru a obține un control mai bun asupra prețurilor energiei electrice. Aceste contracte între un generator de energie electrică și un consumator – de exemplu, între un parc eolian și o fabrică – specifică și condițiile de vânzare a energiei electrice și garantează securitatea prețurilor pe termen lung.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *