Acasă » Petrol și Gaze » Gabriela Dan-Unterseth este noul președinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Offshore la Marea Neagră – ACROPO

Gabriela Dan-Unterseth este noul președinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Offshore la Marea Neagră – ACROPO

9 martie 2021
Eolian
energynomics

Gabriela Dan-Unterseth a fost numită în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Offshore la Marea Neagră-ACROPO.

Absolventă a Facultății de Geologie din București, Gabriela Dan-Unterseth are studii de masterat și un doctorat în Franța. A lucrat vreme de 14 ani la una dintre marile companii de investigații marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi și s-a implicat în proiecte internaționale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicații, cabluri electrice, conducte, FPSO, LNG, eoliene offshore etc). Din 2016 s-a implicat în susținerea Uniunii Salvați Bucureștiul – USB și ulterior a devenit membru USR.

Gabriela Dan-Unterseth îl înlocuiește la președinția ACROPO pe Constantin Gheorghe. Numit în 2017 de premierul PSD Sorin Grindeanu, el a fost revocat pentru câteva luni de către premierul PSD Mihai Tudose, în 2018, pentru a reveni în funcție la scurtă vreme.

ACROPO fost înființată în anul 2016, prin legea privind siguranța operațiunilor petroliere offshore. Unul dintre rolurile autorității este “supravegherea respectării dispozițiilor prezentei legi de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *