Acasă » Interes general » Franța și Germania se alătură BlackRock într-o campanie de investiții climatice

Franța și Germania se alătură BlackRock într-o campanie de investiții climatice

23 ianuarie 2020
Interes general
Energynomics

Franța și Germania își unesc forțele cu fondul de investiții BlackRock pentru a accelera atragerea de capital necesar proiectelor de luptă împotriva schimbărilor climatice în țările în curs de dezvoltare.

Parteneriatul pentru Finanțearea Climatului reunește BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, agenția de dezvoltare franceză AFP, ministerul Mediului din Germania și o serie de fundații private.

Investițiile vor fi direcționate către țări din Asia de Sud-Est, America Latină și, în mod crucial, Africa, care vor reprezenta cel puțin 25% din capitalul total investit, potrivit RTE.

Proiectele ar putea include energia regenerabilă, eficiența energetică în case și birouri, stocarea de energie și transportul electric, se arată într-un comunicat.

Investiția inițială va fi de cel puțin 100 milioane USD, iar BlackRock va strânge din piață cel puțin 400 milioane USD în angajamente instituționale de capital privat. „Asta ar avea ca rezultat o dimensiune minimă de 500 milioane USD la prima închidere de fond, iar partenerii împărtășesc un obiectiv colectiv de extindere suplimentară a vehiculului financiar”, se arată în comunicat.

Franța și Germania intenționează să contribuie fiecare cu câte 30 de milioane USD, în cadrul parteneriatului.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.