Acasă » Petrol și Gaze » FPPG susține noile modificări aduse legislației în domeniul petrolului și gazelor

FPPG susține noile modificări aduse legislației în domeniul petrolului și gazelor

24 septembrie 2019
Legal
Energynomics

Bogdan Tudorache

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a anunțat că ”apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei pentru legea Offshore și legea Petrolului, în forma publicată în data de 20 septembrie”, care ”contribuie la clarificarea și îmbunătățirea cadrului fiscal”.

Prin setul de amendamente nou introdus, autoritățile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilității și competitivității regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, susține FPPG.

“Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci și o reală necesitate pentru economia națională dar și pentru securitatea energetică a țării. Investițiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranța aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali și casnici din România, dar înseamnă în același timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum și o modalitate de generare de locuri de muncă în economia țării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieței și asigurarea unui cadru competitiv și dezvoltarea infrastructurii naționale de gaze naturale.

FPPG salută faptul că autoritățile doresc modificarea legislației în favoarea dezvoltării proiectelor de investiții în petrol și gaze. Totodată, FPPG își afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritățile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică a României și cât mai favorabil derulării de investiții semnificative în sectorul energetic românesc”, susține Daniel Apostol, director Relații Externe, FPPG.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *