Acasă » Interes general » FP: Nou mandat de doi ani pentru Franklin Templeton

FP: Nou mandat de doi ani pentru Franklin Templeton

30 septembrie 2021
Economics&Markets
Energynomics

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat termenii cheie ai unui nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton International Services SRL pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 aprilie 2022, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor.

Acesta este al unsprezecelea an de când Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea, mandatul iniţial de administrare fiind semnat în 2010. În această perioadă, Fondul a susţinut continuu piaţa de capital din România şi a generat valoare substanţială pentru acţionarii săi.

„Comitetul Reprezentanţilor apreciază rezultatele obţinute de Franklin Templeton în calitate de administrator al Fondului Proprietatea şi eforturile sale în vederea îmbunătăţirii standardelor de guvernanţă corporativă, transparentă şi profitabilitate ale companiilor din portofoliu. Odată cu atragerea a numeroşi noi investitori locali şi internaţionali, privaţi şi instituţionali, Fondul a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei de capital din România şi va continua acest lucru în vederea susţinerii listărilor ulterioare ale companiilor de stat româneşti la Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Ilinca von Derenthall, preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor.

La rândul său, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea a susţinut că misiunea Franklin Templeton este de a-şi ajuta clienţii să obţină rezultate mai bune datorită expertizei de peste 70 de ani în administrarea investiţiilor.

„În România, acest lucru are o relevanţă deosebită, deoarece lucrăm îndeaproape cu companiile din portofoliu de mai bine de un deceniu, pentru a genera valoare pentru acţionarii Fondului Proprietatea. Sunt deosebit de recunoscător echipei foarte talentate şi dedicate din Bucureşti, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile. Este încurajator să vedem că Franklin Templeton a obţinut din nou sprijinul acţionarilor pentru continuarea mandatului de administrator al Fondului Proprietatea. În viitor, vom continua să ne concentrăm pe administrarea participaţiilor în companiile din portofoliu pentru a genera cele mai bune rezultate posibile pentru investitori. Avem un angajament ferm privind susţinerea profesionalismului, guvernanţei corporative şi transparenţei şi credem că acest lucru ne va permite să generăm mai multă valoare pentru acţionari prin iniţiative precum listarea companiilor din portofoliu, cum ar fi Hidroelectrica şi”, a precizat Johan Meyer.

În perioada următoare va fi organizată o nouă Adunare Generală a Acţionarilor, care va fi convocată în săptămânile următoare şi la care acţionarii vor fi chemaţi să voteze cu privire la condiţiile detaliate ale mandatului incluse în proiectul contractului de administrare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *