Acasă » Electricitate » FOREN – Vara secetoasă nu va afecta producția Nuclearelectrica, discuțiile pentru 3 și 4 continuă cu partea chineză

FOREN – Vara secetoasă nu va afecta producția Nuclearelectrica, discuțiile pentru 3 și 4 continuă cu partea chineză

13 iunie 2018
Electricitate
Bogdan Tudorache

Deși anul 2018 este anunțat cu o hidraulicitate scăzută, Nuclearelectrica a luat toate măsurile necesare pentru a nu opri producția, a declarat, în cadrul FOREN, directorul finanicar al companiei, Adrian Dumitriu.

O informare din partea institutului național de meteorologie INMH a condus la asigurarea unor măsuri suplimentare de siguranță care să permită funcționarea chiar și în cazul unui debit scăzut al Dunării.

El a mai spus că proiectul de retehnologizare a unității 1 este în derulare și se studiază extinderea perioadei de funcționare a acestuia de la 210.000 la 245.000 de ore.

Pe de altă parte, continuă discuțiile cu partea chineză pentru unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, spune Dumitriu, care ne-a explicat că perioada de negociere a fost extinsă, recent, cu șase luni.

În noiembrie 2015, Nuclearelectrica și China General Nuclear Power Corporation au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, proiect estimat la 6,5 miliarde euro.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 presupune construcția a două noi reactoare de tip CANDU 6 pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 700 MW. Negocierile dintre statul român și compania China General Nuclear Power Corporation privind construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă aveau ca termen-limită data de 20 decembrie 2016, fiind reluate apoi la jumătatea anului trecut.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *