Acasă » Electricitate » Grupul MET preia RWE Energie România și urcă în topul furnizorilor din piața concurențială

Grupul MET preia RWE Energie România și urcă în topul furnizorilor din piața concurențială

12 iunie 2018
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Grupurile MET și Innogy (ELMŰ-ÉMÁSZ) a semnat un acord privind achiziționarea de către MET a companiei RWE Energie (RWEE) România, deținută de către Innogy. În urma acestei achiziții, MET ajunge în top trei furnizori pe piața concurențială de energie din România, precizează MET într-un comunicat de presă.

MET Group este prezent în România prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy SA. “Achiziția RWEE reprezintă o oportunitate excelentă de a integra pe piața românească un portofoliu considerabil de furnizare energie electrică, cu potențialul de a realiza sinergii și de a extinde operațiunile grupului MET în România”, mai spune compania, care adaugă faptul că “prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piață de aproape 10%, a treia poziție pe piața concurențială de energie din România, cu un total de circa 5000 de puncte de consum”.

Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică și gaze naturale clienților din mediul de afaceri din România, cu accent pe clienții IMM-uri, în special producători din industriile cu consum intensiv de energie și lanțuri de magazine.

Tranzacția s-a încheiat in urma unei licitații competitive. Comentând tranzacția, Petre Stroe, CEO MET Romania, a declarat: „După achiziționarea furnizorului de energie Repower în 2016 și a RWEE în prezent, combinarea portofoliilor va avea ca rezultat o creștere a eficienței operaționale a MET în România, oferind clienților servicii la standarde înalte”.

Tranzacția urmează sa se finalizeze in partea a doua a anului 2018, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere – inclusiv a aprobărilor conform reglementarilor relevante.

Despre Grupul MET

MET Group este o companie europeană integrată de energie. Cu sediul în Elveția, MET este un participant activ la piețele europene de gaze naturale, energie electrică și petrol. Grupul este prezent în 15 țări prin filialele sale, pe 28 de piețe naționale ale gazelor și 23 de centre internaționale de tranzacționare. MET a comercializat în anul 2017, 35 de miliarde de m3 de gaz natural, (consumul total de gaz al Europei a fost de 465 miliarde de m3, în 2017).

Despre RWEE

RWEE este o filială deținută în totalitate de ELMŰ și ÉMÁSZ, grupul maghiar al Grupului Innogy. Compania a fost înființată în 2008 și achiziționată de către RWE în 2014. Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică și de gaze naturale către clienții non casnici.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *