Acasă » Electricitate » Florin Frunză: MET se va implica în dezvoltarea de proiecte regenerabile în România

Florin Frunză: MET se va implica în dezvoltarea de proiecte regenerabile în România

15 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

MET România Energy va investi în proiecte regenerabile în România, după ce a lansat proiecte greenfield similare în alte țări din regiune, a declarat Florin Frunză, CEO, MET România Energy, în cadrul celei de a 7-a ediții a Energy Strategy Summit, eveniment organizat de Energynomics.

MET România Energy, furnizor activ pe piața din România încă din 2009, este parte a unui grup internațional cu sediul în Elveția, cu experiență în Europa de Sud-Est. ”Suntem activi pe foarte multe piețe, foarte multe hub-uri, în special pe segmentul de gaz, unde anul trecut am tranzacționat în jur de 70 de miliarde de metri cubi, la nivelul grupului. Suntem din ce în ce mai mult o companie integrată, avem capacități de producție a energiei electrice atât cu combustibili clasici – deci bazate pe gaz, cât și, , din ce în ce mai mult, în capacități de producție din surse regenerabile. De altfel aceasta e una din ambițiile noastre pentru anii următori, să dezvoltăm noi de capacități de producție din surse regenerabile. Avem deja primele investiții în Bulgaria, Ungaria, Serbia și nu vă ascund că și România este de mare interes pentru noi. Sper ca în curând să devenim producători de energie regenerabilă și în România”, a spus Florin Frunză.

”Suntem activi atât pe partea de furnizare a energiei electrice, cât și pe segmentul de gaze naturale. În special ne adresăm clienților industriali. Avem câteva mii de clienți și misiunea noastră este să oferim stabilitate acestor clienți în ceea ce privește furnizarea”, a mai spus el.

Ediția 2021 a Energy Strategy Summit a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul Automatica, BCR, CE Oltenia, Chimcomplex, E.ON România, Electrica Furnizare, Electroalfa, EnergoBit, Enevo Group, FPPG, Greencells, Horvath & Partners, ING Bank, Hidroelectrica, MET România Energy, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Photomate, Rolls Royce, Romgaz, Schneider Electric, Signify, Transgaz.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *