Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » EFdeN a lansat VATRA, proiectul care va reprezenta România la Solar Decathlon Europe 21/22

EFdeN a lansat VATRA, proiectul care va reprezenta România la Solar Decathlon Europe 21/22

Gabriel Avăcăriței

După două participări la competiția Solar Decathlon (SDE 2014, Versailles & SDME 2018, Dubai), echipa EFdeN este pregătită să abordeze cea mai importantă provocare de până acum. Solar Decathlon Europe 2021/2022, va avea loc în Wuppertal, Germania, și va fi prima ediție la scară urbană care abordează regenerarea fondului construit și infrastructurii existente – probleme mai actuale ca niciodată.

Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Acesta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de seră pot fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context. Pentru testarea acestui concept, un prototip fizic reprezentativ va fi construit anul acesta în București, apoi transportat și reconstruit în Wuppertal, Germania, unde va fi testat și monitorizat în cadrul finalei competiției Solar Decathlon Europe 21/22.

Echipa caută parteneri și sponsori alături de care să construiască prototipul și să pregătească următoarea generație de profesioniști!

Mai multe detalii legate de proiectul EFdeN Vatra puteți găsi AICI.

EFdeN este o echipă de tineri dornici să transforme standardele de trai prin intermediul inovațiilor în domeniul construcțiilor și promovarea unui stil de viață sustenabil. Este o echipă interdisciplinară formată din studenți și tineri care încearcă, prin proiectele sustenabile și campaniile de conștientizare, să transforme ideile în realitate. EFdeN dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg.

Mai multe informații legate de participarea EFdeN la Solar Decathlon Europe 21/22 puteți găsi AICI.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *